Új vezető az SAP Labs Hungary Supply Chain Management fejlesztői csapatának élén

forrás Prim Online, 2007. április 22. 10:04
Az SAP Labs Hungary bejelentette, hogy Horváth Balázst nevezték ki az SAP Labs Hungary Supply Chain Management (SCM, ellátásilánc-menedzsment), Product Lifecycle Management (PLM, termék-életciklus menedzsment) és Manufacturing (gyártás) területeken a termékek és technológiák magyarországi fejlesztéséért felelős alelnökévé.
Horváth Balázs kinevezése összhangban áll az SAP azon törekvésével, hogy innovatív és sokoldalú helyi szakemberekre bízza kutatás-fejlesztési tevékenységét. A szakember a területet korábban irányító német vezetőt váltja, szervesen beleilleszkedvén azon folyamatba, mely szerint az SAP központjából érkező menedzsmentet a magyarországi fejlesztőközpont fejlődésével fokozatosan helyi szakemberek váltják fel. 

Horváth Balázs jelenleg az Supply Chain Managementhez Magyarországra érkező projektek stratégiai megalapozásáért és koordinálásáért felel. „Csaknem 100 fős csapatommal együtt pontos képet kell festenünk arról, hogy az anyacég miben számíthat ránk, mik azok a feladatok, amiket nálunk lehet optimálisan elvégezni. Közép- és hosszú távú célom minél több olyan SCM projektet Magyarországra vonzani, melyben a magyarországi SCM csapat úttörő szerepet tölthet be. Fontos kiemelni, hogy a fejlesztések helyének kijelölésekor a költséghatékonyság csak egy szempont a sok közül. Mérlegelni kell a fejlesztők szakmai tudását, projekvezetési rátermettségét és az  eddigi projektekben játszott szerepét is” - határozta meg célkitűzéseit a szakember.

A 38 éves szakember az SAP-t megelőzően a McDATA kelet-európai részlegért felelős Senior Sales Directora volt, ahol az amerikai informatikai cég kelet-európai részlegének irányítását végezte. Ott elsődleges feladata az üzletfejlesztés és az üzleti stratégia kidolgozása volt. Ezt megelőzően jelentős pozíciót töltött be olyan információtechnikai terülten tevékenykedő cégeknél, mint a Compaq és az EMC.

Horváth Balázs a Szent István Egyetem gépészmérnöki karán végzett, valamint a hollandiai Universitet Wageningenen szerzett diplomát. Angolul és oroszul beszél. Hobbija a komolyzene.  Házas, két gyermeke van (Félix 3, és Virág 1).

Az SAP Supply Chain Management (SAP SCM) funkció a vállalati szervezetnek a lineáris szállítási lánc adaptív szállításilánc-hálózattá alakításában segít.

A vállalat azért hozta létre 2005-ben SAP Labs magyarországi központját, hogy még több helyszínre elosztva végezhesse globális fejlesztési munkáját, a világ legjobb IT-szakembereit szerződtethesse, és világszerte szoros együttműködést folytathasson a csúcstechnológiai ágazat képviselőivel. A helyi és globális piacokat támogató központok világszínvonalú megoldásokat fejlesztenek, és folyamatosan biztosítják az innovációt és a versenyelőnyt az SAP, ügyfelei és partneri részére.
Kulcsszavak: CIO SAP-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50