A DT-vezetők is vállalják a fizetés-csökkentést

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 23. 09:32
A Deutsche Telekom vezetői is vállalják, hogy fizetésük csökkenjen a következő években, szolidaritásként az újonnan létrehozandó T-Service dolgozóival - jelentette ki Rene Obermann vezérigazgatója.
A Deutsche Telekom és a ver.di szakszervezet között már hetek óta áll a bál amiatt, hogy a vezetés a vállalathoz tartozó, különböző szolgáltatóegységekbe - T-Srevice - helyeznek át mintegy 50 ezer Deutsche Telekom alkalmazottat. A tervek szerint az áthelyezettek számára a heti munkaidő az eddigi 34 óra helyett 38 óra lenne, s a kiszervezendő több tízezer dolgozó bérét két és fél év alatt 12 százalékkal csökkentenék, cserébe a cég 2010 végéig szavatolja a munkahelyek megtartását. Emellett a DT új munkahelyteremtést is kilátásba helyezett.

Ezt a javaslatot azonban a ver.di visszautasította. A tárgyalások kedden folytatódnak. De ha nem vezetnek eredményre a tárgyalások, a konszern az átalakítást a munkavállalói oldal hozzájárulása nélkül is végrehajtja, mondták korábban a DT-nél.

A változtatásokat a belső piac visszaesésével, mindenekelőtt a vezetékes szolgáltatások terén bekövetkezett veszteségekkel indokolta a DT vezetése. A dolgozók áthelyezésével a Deutsche Telekom mintegy 1 milliárd eurós megtakarítással számol.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50