Ingyenes Noreg szolgáltatás: üzletbiztonsági kalkulátor

Kovács Attila, 2007. április 24. 19:04
A Noreg Kft. ügyvezetője, Kőrös Zsolt és munkatársa, Kovács Tamás sajtótájékoztató keretében mutatták be az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértőjeként ismert társaság weben elérhető Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátorát.
A kalkulátor egy mindenki számára térítésmentesen hozzáférhető online eszköz, amely kifejezetten a kis- és középvállalatok vezetőinek, döntéshozóinak készült. A www.uzletbiztonsag.hu weboldalon található, kérdőíves kalkulátor segítségével a cégvezetők felmérhetik, hogy vállalatuk számára milyen szintű IT biztonsági megoldás ajánlott ahhoz, hogy üzleti adataik kockázatát reális ráfordítással a lehető legkisebbre csökkentsék. A kitöltést követően a Noreg kalkulátora az általa megadható öt üzletbiztonsági szintnek (1, 2, 3, 4, 5) megfelelően ad egy számot és az illető számhoz rendelt veszélyeztetettségi (sérülékenységi) szint leírását.is a kitöltő rendelkezésére bocsjtja. Az 1-es szintet kapott vállalat informatikai rendszere üzletbiztonsági szempontból a legalacsonyabb, míg az 5-ös szintet kapott a legmagasabb veszélyeztetettségnek van kitéve. 

Kőrös szerint: „Korábban kizárólag a nagyvállalatok fordítottak figyelmet informatikai rendszereik védelmére, mára viszont a vállalatok biztonság iránti igényét nem a cégek mérete határozza meg. A digitális rendszerek és az e-business fejlődésével párhuzamosan a  kis- és közepes vállalatoknak is egyre inkább szem előtt kell tartaniuk mindazon kockázatokat, amelyek kritikus fontosságú üzleti adataik biztonságát veszélyeztetik, és ezáltal kihatással lehetnek üzletmenetükre. Ma már az adott vállalat fő tevékenységi területéhez mérten határozzuk meg az informatikai rendszer optimális biztonsági szintjét, a vállalat üzletbiztonsági szintjét” – mondta Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.
 
A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátor kérdéseire válaszolva a felhasználó felmérheti, hogy vállalata jelenlegi informatikai rendszere a megállapított optimális Noreg Üzletbiztonsági Szinthez képest milyen hardver-, szoftver-, és humán erőforrás- felszereltséggel rendelkezik. A felhasználó így felmérheti, hogy az adott vállalat biztonságos működéséhez és zökkenőmentes üzletmenetéhez szükséges megoldásokhoz képest megfelel-e az elvárásoknak, hol lépi túl azokat, vagy melyik ponton mutatkoznak hiányosságok.

A kalkulátor utolsó kérdéseként a felhasználó megadhatja, hogy vállalata melyik megyében található, és ezzel részt vesz Magyarország Üzletbiztonsági Térképének elkészítésében. A Noreg Kft. az adatokat megyénként és országos szinten is összesíti, az aktuális állást a kalkulátor kitöltői megtekinthetik. A kalkulátorral kapcsolatos promóció végén (2007. június 13.) a végleges eredményt közzé teszik.
Kulcsszavak: security Noreg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14