Sensor Loupe: mennyi por van a géped szenzorán?

Széles Csongor, 2007. április 25. 16:07
A VisibleDust nemrég bejelentette, hogy várja a felhasználók előrendeléseit a cég által gyártott, hamarosan megjelenő Sensor Loupe nevű eszközre, amellyel a DSLR fényképezőgépek szenzorainak porosságát segít megállapítani. A berendezés májusban kerül a boltokba.
A VisibleDust változatos megoldásokat kínál a DSLR fotótósok legnagyobb problémája számára: a rendkívül érzékeny szenzorok porosodására. Az új, Sensor Loupe eszköz segítségével a DSLR tulajdonosok közelről is megvizsgálhatják az elpiszkolódott szenzort. Ez főleg hosszabb túra vagy homokos vidékre utazás után nagyon hasznos, hiszen akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a képminőség tekintetében, azoknak folyamatosan tisztítaniuk kell a fényképezőgépek könnyen porosodó képérzékelőit. A Sensor Loupe hat leddel világítja meg a szenzort, amelyet 5x optikai nagyításban vizsgálhatunk meg, így pontosabb képet kapunk arról, hogy a szenzor egyes részeit milyen módszerrel, milyen oldattal kell megtisztítanunk.

A Sensor Loupe 69,95 dollárba kerül. A VisibleDust a termék mellé tisztítási célokra ajánlja a Sensor Clean és Chamber Clean termékeit (mindkettő ára 50,30 dollár). A gyártó weboldala: http://visibledust.com
Kulcsszavak: kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50