Rangos minősítés az Avaya kutatóintézetének és munkatársának

Kovács Attila, 2007. július 23. 15:45

A Computing Machinery Association (ACM) oktatási és tudományos számítástechnikai egyesület magazinjában, a Communications of the ACM-ben közölt legújabb kutatóintézeti rangsor szerint az amerikai Avaya Labs Research laboratóriuma egyike a világ legjobb szoftvermérnöki intézményeinek.

A cég kutatásait az ACM a világ legjobbjai között tartja számon. A magazin júniusi hasábjain megjelent rangsor alapján az Avaya Labs Research a világ legjobb 50 akadémiai és kereskedelmi szoftvermérnöki intézménye közé tartozik, amelyet a kereskedelmi szektorban csak az IBM Thomas J. Watson Kutatóintézete előz meg. Mindemellett az Avaya munkatársa, Audris Mockus kilencedikként került fel a világ 50 legjobb szoftvermérnök-tudósaink a listájára, a szoftverminőség mérésének megértéséért folytatott munkájáért, valamint további kulcsfontosságú eredményeiért a szoftverfejlesztési folyamatok terén.

Ismeretes, hogy az Avaya Magyarországon a kereskedelmi tevékenység mellett elsősorban a támogatásra és az oktatásra fókuszál. Az EMEA szintű és egyes esetekben, világméretű projektekben részt vevő 130 fős támogatócentrum mellett, Budapesten található az ún. Avaya University központ, amelynek feladata a belső, ügyfél- és partnerképzés, akár régiós szinten, és itt szerezhetőek meg a nemzetközileg is elismert, speciális Avaya mérnöki képesítések is.

További információ: www.acm.org

Kulcsszavak: Avaya kutatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50