Sybase: a Unwired Accelerator mobil csomag bécsi tréningje

forrás Prim Online, 2007. július 29. 09:25

Az elmúlt héten Bécsre figyelt a vállalati mobilizáció világa. Itt tartotta meg háromnapos rendezvényét a Sybase, ahol a vállalat teljes spektrumot lefedő mobil megoldáscsomagjából ezúttal az Unwired Accelerator volt a középpontban. A vállalatoknak szánt mobil megoldások közül ez a termék a Sybase zászlóshajója. A háromnapos tréningen megjelenteknek az Unwired Accelerator szellemi szülőatyja, az Egyesült Államokból érkezett Jagdish Bansiya tartott előadásokat és számolt be a legújabb eredményekről.

A Sybase-nek nem véletlenül szívügye a helytől és időtől független vezetékmentes elérés, hiszen az elmúlt több mint 20 év alatt a nagyvállalat piacvezetővé vált az információmenedzsment és –mobilizáció terén. A Sybase megoldásainak lényege, hogy az alkalmazások egy egyszeri fejlesztés révén később bármilyen mobileszközre telepíthetők további programozás nélkül, ezáltal biztosítva, hogy a vállalati információk bármely helyszínen, bármely időpontban, bármilyen eszközön elérhetők legyenek.

Dinnyés Ferenc, a Sybase Products Hungary ügyvezetője szerint az Unwired Accelerator sikere abban rejlik, hogy a strukturált és strukturálatlan adatforrásoktól kezdve, mint az adatbázisok és webes szolgáltatások, egészen a vállalati alkalmazásokig (SAP, Remedy) egyetlen eszköz képes kiszolgálni az adatok összegyűjtését és továbbítását. Ráadásul az Unwired Acceleratorral mobilizált vállalati információáramlás még lefedettséghez sincs kötve, ugyanis – a böngészőalapú megoldásoktól eltérően – itt nem szükséges folyamatos élő kapcsolat, amíg a távoli adatokkal dolgozunk. A rendszer bármilyen későbbi időpontban is tudja szinkronizálni az adatokat.

Jagdish Bansiya beszámolt az Unwired Accelerator egyik közelmúltbeli sikeréről is: a dubai kormány a Dubai-Go-Mobile e-kormányzati mobilportált a Sybase technológiájával valósította meg. A http://mobile.dubai.ae címen megtalálható portált bármilyen GPRS-képes, böngészővel rendelkező mobileszközzel használni lehet. A beruházásnál – amely a régióban az első ilyen volt – fontos szempontként jelentkezett a dubai kormány részéről, hogy a Sybase-rendszer a meglévő informatikai fejlesztések felhasználásával, nem azok lecserélésével épült fel. A teljes működő rendszer első verziójának átadása 0 nap (!) alatt valósult meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50