A kvalitatív kutatás is áttevődik az internetre

forrás Prim Online, 2007. augusztus 15. 12:00

Az NRC a Meroving Internet-kutató Kft.-vel most megkötött stratégiai együttműködése keretében komplett – immár az online kvalitatív megoldásokat is magába foglaló - internetes kutatási szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. A kutatások lebonyolításához a két cég saját fejlesztésű szoftvereit, az IQON-t, valamint a freQuest-et alkalmazza.

Az NRC és a Meroving Internet-kutató Kft. stratégiai együttműködés keretében komplett – kvalitatív és kvantitatív megoldásokat vegyítő – online kutatási szolgáltatást nyújt megrendelői számára. A vizsgálatok lebonyolítását mindkét piackutató saját fejlesztésű szoftverével támogatja. A Meroving rendszere, az IQON, egy virtuális fókuszcsoport stúdió, ahol a kutatás résztvevői egy csevegőszobán keresztül osztják meg véleményüket. A hazánkban egyedülálló szoftver Java alapú, platform független megoldás, így akár mobil eszközökön is képes futni. A rendszer erőssége, hogy gazdag interaktív eszközökben, így alkalmas multimédiás tartalmak lejátszására, bemutatására, ráadásul ezeket az anyagokat – a moderátor irányításával – időzített módon, egyszerre tudja megjeleníteni a kutatásban résztvevők képernyőjén.
A kvantitatív kutatások menedzselésére a cégek az NRC és a FreQuest Kft. közös fejlesztésű rendszerét, a freQuest-et alkalmazzák. A kérdőívszerkesztő, projekt- és adatmenedzsment szoftver nem csak a kérdőívek egyszerűbb megszerkesztését teszi lehetővé, de emellett a kutatás végén automatikusan elemzi az adatokat, majd elkészíti az alapkimutatásokat. A rendszer az IQON-hoz hasonlóan képes multimédiás tartalmak kezelésére.

Kapcsolódó webcímek:
www.nrc.hu
www.meroving.hu

Kulcsszavak: NRC piackutatás kutatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14