Az Oracle cégvásárlással bővíti GRC-alkalmazáscsomagját

forrás Prim Online, 2007. október 11. 14:38

Az Oracle bejelentette, hogy megállapodást kötött a LogicalApps vállalat felvásárlásáról, amely az automatikus GRC-megoldások (irányítás-, kockázat- és megfelelőség-kezelés) egyik vezető szállítója. Az akvizícióval az Oracle a fontos üzleti folyamatok szabályainak valós idejű érvényesítésével bővíti GRC-alkalmazáscsomagját.

A LogicalApps azonnal használható alkalmazásvezérlést biztosít a hozzáférés, a beállítások és a tranzakció-figyelés területén. Az alkalmazott technológia érvényesíti a vállalati alkalmazások feladatainak megfelelő elkülönítését, megelőző ellenőrzések használatával csökkenti a csalások lehetőségét, és megteremti a megfelelő irányítási környezetet. A LogicalApps irányításkezelési megoldásainak termékskálája várhatóan tovább erősíti az Oracle átfogó GRC-alkalmazáscsomagját. Ez segíti az ügyfeleket a több szabálynak történő megfelelés, illetve az informatikai és üzleti folyamatok kockázatának kezelésében, valamint a GRC által meghatározott célok és eredmények nyomon követésében.

„A jogszabályi megfelelőség és a kapcsolódó kockázat kezelése napjaink vállalatvezetőinek egyik legfontosabb feladata” – nyilatkozta Charles Phillips, az Oracle elnöke. „A felvásárlással az Oracle megerősíti elkötelezettségét egy átfogó, nyílt és integrált GRC-alkalmazáscsomag kifejlesztése iránt. A cégek mostantól egyszerűen biztosíthatják az összetett szabályozási követelményeknek történő megfelelést, miközben eredményesebbé tehetik üzleti működésüket.”

Az ügylet várhatóan 2007 novemberében zárul le, a pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Bővebb felvilágosítás a http://www.oracle.com/LogicalApps oldalon található.

Kulcsszavak: Oracle +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50