Hogyan csökkentse levelező rendszerének terhelését?

Mészáros Péter, 2007. október 26. 12:45

Az e-mailben csatolt fájlok tömegei szükségtelen megterhelést jelentenek a vállalati hálózatok számára, állapította meg egy az Interoute megbízásából készített tanulmány. Az LM Research and Marketing által végzett felmérés kimutatta, hogy az irodai alkalmazottak közel fele (45 százalék) napi 5-10, míg 31 százalékuk hozzávetőleg 10-20 csatolmányt küld leveleiben.

Az irodai felhasználók nagy része jelentős mennyiségű csatolmányt küld e-mailjeiben - ez derült ki abból a kutatásból, amelyet az Interoute, Európa legfejlettebb új generációs adat- és hanghálózatának tulajdonosa készíttetett az Interoute Express bemutatása előtt.  Ez az új ingyenes megoldás lehetővé teszi nagyméretű fájlok küldését úgy, hogy a címzett postafiókja ne teljen be. A szolgáltatás minden személyi számítógépen működik, a lényege, hogy a fájlok az Interoute online elosztó platformjára kerülnek, ahonnan a felhasználók bármikor letölthetik azokat.

"Az emberek egyre több tartalmat küldenek egymásnak a vállalati hálózatokon keresztül - a PowerPointtal készített prezentációktól kezdve képeket, táblázatokat és egyéb hatalmas méretű dokumentumokat. Ez rövid idő után ahhoz vezet, hogy már nem tudják továbbítani a fontos anyagokat, mert a postafiókjuk betelt, és ez igencsak lelassítja a levelezési rendszert.  Az Interoute Express-szel azonban minden iparág dolgozói nyugodt szívvel küldhetnek nagy méretű fájlokat, tudva hogy a címzettek azt biztosan megkapják, és postafiókjukat sem terheli túl." - mondta Gareth Williams, az Interoute vezérigazgatója.

A Dods, az egyik vezető európai politikai kommunikációs és tanácsadó cég már Interoute Express-t használ, jelentősen könnyítve ezzel email-hálózatának terhelésén. Ken Thompson, a Dods értékesítési- és üzleti elemzője elmondta: "Nagyon elégedett vagyok ezzel a szolgáltatással. Mi tényleg rengeteg nagyméretű anyagot küldünk e-mailben, így a munkatársak örömmel tapasztalták, hogy sokkal kevesebb 'az Ön postafiókja betelt' rendszerüzenetet kapnak az utóbbi időben. Az Interoute Express használata könnyen megtanulható, egyszerű és biztonságos is - már most nagy segítség a napi munkánkban."

Az Express a konkrét csatolmány helyett egy linket küld el a levélben, ezzel elkerülhető az a probléma, hogy az e-mail visszapattan a túlzottan nagy méret miatt. Így egyrészt a címzett is megkapja a fájlt, másrészt sem a küldő, sem a fogadó postafiókja nem telik be idő előtt a többmegás csatolmány miatt. A dokumentumok az Interoute új-generációs hálózatán keresztül küldhetők és érhetők el, ennek köszönhetően szabadul meg az adott cég levelezési szervere a nagy terheléstől.

A megoldás továbbfejlesztett változata, az Interoute Express Media Manager főleg azon informatikai vezetők számára hasznos, akik a vállalat teljes e-mail forgalmát nyomon akarják követni. A cégek a korlátlan tárkapacitás és a tökéletesen átlátható levelezés előnyeit élvezhetik, sőt automatikus jelentéseket is készíthetnek a szolgáltatás segítségével. A program egyszerűsített verziója is hozzáférhető, ezt a felhasználók ingyen letölthetik, így kipróbálhatják a fejlettebb verziók működését.

További információk az Interoute Express-szel kapcsolatban a www.interouteexpress.com oldalon találhatók.

Kulcsszavak: e-mail Interoute

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14