Megválna a Thunderbird-től a Mozilla

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 27. 19:19

A Mozilla munkatársai levennék óvó szárnyaikat a Thunderbird-ről, és másokra bíznák annak fejlesztését, hogy az a továbbiakban ne hátráltassa őket munkájukban.

Mitchell Baker, az alapítvány elnöke blogjában azt írta, hogy kénytelen-kelletlen, ám arra kényszerülnek, hogy a jövőben kiszervezzék a népszerű e-mail kliens fejlesztését, mivel csapatuk ezentúl csupán a Firefox-ra szeretne koncentrálni, a Thunderbird pedig nagyon sok energiájukat emésztette fel. A Mozilla vezetője különböző alternatívákat vázolt fel, hogy miképpen képzelik el az ingyenes levelezőprogram jövőjét. Az egyik lehetőség az volna, hogy létrehozzanak egy különálló Thunderbird alapítványt, ennek viszont csakis profitorientált formában volna értelme. Egy következő megoldás lehetne egy a Mozilla felügyelete alatt működő szervezet, ám lényegében az sem változtatna a jelenlegi helyzeten, a harmadik, és talán legmegfelelőbb alternatíva pedig a közösségi projektként való továbbfejlesztés.

Az alapítvány természetesen csakis azután hozza meg döntését a Thunderbird jövőbeni sorsával kapcsolatban, miután nyilvános vitára bocsátották a kérdést.

Kulcsszavak: e-mail Thunderbird Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50