Synergon - igazolják a stratégiát a számok

Kovács Attila, 2007. november 5. 18:30

A vállalatcsoport negyedéves pénzügyi eredményeiről számoltak be mai sajtótájékoztatójukon a Synergon felsővezetői.

2007 harmadik negyedévben a Synergon Csoport folyamatos tevékenységekből 87 millió, megszűnt tevékenységből további 167 millió forint eredményt ért el, az anyavállalatra jutó harmadik negyedéves eredmény 256 millió forint, az összevont kilenc hónap teljesítménye 80 millió forint.

A Synergon Nyrt. és a kapcsolódó magyar operációi a harmadik negyedévben 126 millió forint adózás utáni eredményt értek el. A harmadik negyedévben a magyar operációk ismét ledolgoztak veszteségeikből, így az első félévben realizált 184 millió forintos veszteséget sikerült 58 millió forintra csökkenteni. Fibex harmadik negyedéve tartó lejtmenetét 10 millió forint negyedéves és 25 millió forint halmozott veszteséggel zárta. A Synergon Nyt. a cseh Infinityben tőkét emelt 376 millió forint összeggel amely eredményeképp 98,59%-re nőtt a befolyása. Az Infinity a.s tulajdonosi hitelét kamatokkal együtt az anyavállalat részére megtérítette. Az Infinity stabilizálta helyzetét, és a negyedév végére megtartotta első félévi eredményét. A harmadik negyedévben a fedezet termelőképesség jelentős növekményét mutatta a társaság. A társaság pénzügyi helyzete továbbra is stabil.

A horvát leányvállalat, a Span d.o.o értékesítésének bemutatására a harmadik negyedévben került sor. A Synergon Nyrt. egyedi beszámolójában 27 millió forint eredményt, a konszolidált beszámolóban 169 millió forint eredményt könyvelt. A Span d.o.o eladása előtt törlesztette a Synergon Nyrt.-vel szemben fennállt tartozását. A tranzakciók eredményeképp 305 millió forint befolyt az anyavállalathoz.
Üzleti eredmények. A negyedév során két óriás méretű üzemeltetés-támogatás pályázatot nyert a Synergon Informatika Nyrt.1,2 milliárd forint értékőMFB infrastruktúra üzemeltetést négy évre, valamint a BME gazdasági rendszerének üzemeltetési és fejlesztési munkáira kiírt 10 évre szóló közbeszerzési pályázatot nyerte el a társaság. 2007. harmadik negyedévében a már régen várt informatikai vonatkozású pályázati kiírások megjelenése pozitív lendületet ad a szektornak akkor is, ha annak pénzügyi hatásai csak jövőre érvényesülnek.

A Prím Online kérdésére érkezett válasz alapján következtethető, hogy a cégcsoporton belül a magyar cégek idei "folyamatos javulásában" a következők is szerepet játszanak: államigazgatási (főleg önkormányzati) projektek; a pénzintézeti üzleti átállások, plusz a banki core tevékenység (CRM, adattárolás stb.) növekedése következtében előállt projektlehetőségek; az ipar egyes fókuszterületein (lásd MOL gázipar) erősödő, de még mindig csak kisebb Synergon-jelenlét; komoly felfutás a gyógyszeripar területén (főleg 2008-ban várhatók eredmények). A telekom szektorban csak a szinten tartást tudja a vállalat megcélozni. Viszont 2008-ban az outsourcing projektekhez is nagy reményeket fűznek.

Kulcsszavak: Synergon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14