Hogyan lesz mobiltelefonból navigációs készülék?

Kiss Ádám Zoltán, 2007. december 23. 16:44

Navigálni lehet például a egy különlegesen olcsó PNA-val, de akár egy egyszerű mobiltelefonnal is, csak néhány apróság kell hozzá. Lássuk pontosan mi is.

Lehet úgy is navigálni, hogy az ember vásárol egy PNA-t, mely nem különleges szolgáltatásaival fog kitűnni a mezőnyből, ellenben fantasztikusan olcsó, bárki számára elérhetővé teszi a navigáció lehetőségét. Ehhez már csak térképszoftver kell.

De hogyan is lesz egy olcsó mobiltelefonból navigációs készülék? Három dolog kell hozzá: kell legyen valamilyen adat előfizetés a telefonunkhoz, hogy le tudja tölteni az aktuális térképet a mobil. Kell, hogy tudjon Bluetooth kapcsolatot a telefon, és végül, de nem utolsó sorban kell egy GPS vevő. Ingyenes és fizetős navigációs szoftver szép számmal akad az interneten, a legtöbbnek van Java-s verziója, amit szinte minden telefon tud futtatni. A kicsi kijelző miatt, és persze az ingyenes szoftverek korlátozott útvonaltervező képessége miatt autós navigációra nem ajánljuk, de nagyon megfizethető árkategóriában vannak a rendszerhez szükséges vevők, mint például a Blumax 101-es. Egy ilyen megoldással egy biciklista, vagy egy gyalogos is bármikor ellenőrizheti helyzetét, ami kirándulásokon, idegen helyeken nagyon jól jön. Mindehhez nem kell valami hatalmas plusz befektetés, méretes új eszköz, hiszen a Bluetooth képességekkel rendelkező GPS vevő apró, zsebben is elfér.

Kulcsszavak: GPS mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50