A HP tesztelési szolgáltatásokkal bővít

forrás Prim Online, 2008. január 15. 15:12

Bejelentése szerint a HP Magyarországon is megjelenik az Application Lifecycle Optimization (ALO) szolgáltatáscsomagjával. Ezen szolgáltatások a 2006-os Mercury akvizíció során a termékpalettára került Quality Center és Performance Center funkcionalitása köré épülve támogatják ügyfeleket a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos követelménykezelés, minőségbiztosítás, funkcionális és teljesítmény-tesztelés folyamatainak stratégiai és gyakorlati szintű menedzselésével.

A HP ALO szolgáltatások segítségével az ügyfelek jobban menedzselhetik fejlesztési és alkalmazás-bevezetési projektjeiket, folyamatosan kézben tarthatják alkalmazásaik minőségét, teljesítményét, mindezt jelentős költségmegtakarítás és kockázatcsökkenés mellett.

„A HP Quality Center és HP Performance Center termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat főként olyan vállalatoknak ajánljuk, akik lépni szeretnének a core-business-t támogató alkalmazások minőségének javítása érdekében, és   szakértelemhiánnyal, esetleg munkaerőhiánnyal küszködnek az informatika ezen területén” – mutatott rá Dacher László, a HP ALO szolgáltatásokért felelős vezetője.

A HP ALO szolgáltatási üzletágának termékei közül jelenleg az alábbiak vehetők igénybe:


·    Tesztstratégia készítés: a tesztstratégia határozza meg a szoftvertesztelési életciklust. Az üzlet által definiált minőségügyi célokat és a megtérülési mutatókat szem előtt tartva optimalizál a folyamatok, a rendelkezésre álló idő és emberi erőforrások közt.
·    Szoftverminőség - módszertani tanácsadás: jelenlegi fejlesztési/tesztelési folyamatok átvilágításán nyugvó állapotfelmérés – javaslattétel - roadmapkészítés.
·    Change Impact Testing (SAP, Oracle, stb.): az ERP alkalmazások életciklusában rendszeresen előforduló változtatások, patch-ek bevezetésének minőségbiztosítását javítja, a tesztelési ráfordításokat csökkenti, illetve a bevezetési kockázatokat csökkenti, azáltal, hogy kiértékeli a változtatásoknak az alkalmazás egyes komponenseire gyakorolt hatását.
·    Teljesítménytesztelés (SAP, Oracle, stb.): éles ERP alkalmazás- és patch-bevezetéseket megelőző, a rendszer monitorozása mellett, valós felhasználói tevékenység szimulálásával megejtett terheléses próba. A teljesítményproblémákat okozó szűk keresztmetszeteket és az alkalmazás terhelhetőségének a határait derítjük fel. Igény esetén lehetőség van a pontosabb hibabehatárolásra a Diagnostics szolgáltatás igénybevételével.
·    Quality Center bevezetés: a HP Quality Center bevezetése és testreszabása HP-s módszertan és jógyakorlatok alapján.
·    Performance Center bevezetés: a teljesítmény-tesztelő rendszer megtervezése és méretezése az ügyfél elvárásai és infrastrukturális adottságai alapján, majd telepítés, konfigurálás, bevezetés, oktatás és mentoring.
·    Teljesítménytesztelési szolgáltatás: a rendszer folyamatos monitorozás mellett, jól bevált end2end megközelítéssel történő terheléses próbája a szűk keresztmetszetek és a terhelhetőség felderítésére.
·    Funkcionális tesztelési szolgáltatás: tesztelési terv készítés; az üzleti folyamatok tesztelése (a tesztelési terv alapján); hibalista előállítása.
·    Üzleti szolgáltatások és SOA minőségbiztosítása és teljesítmény-ellenőrzése: funkcionális validálás; teljesítmény optimalizálás; minőségbiztosítás: a SOA szolgáltatások rengetegében követhetőség és hatáselemzések biztosítása
·    Quality factory – lehetőséget kínál a teljes tesztelési feladatkör (többnyire nem „core business”) kihelyezésére
·    Folyamatjavító szolgáltatások
-    Felmérés
-    Folyamatok meghatározása
-    KPI-k meghatározása
-    Folyamat automatizálás
·    Minőségbiztosítási szolgáltatások
-    Követelmények ellenőrzése
-    Tesztesetek meghatározása
-    Tesztadatok meghatározása
-    Teszt végrehajtás
-    Teszt automatizálás
-    Teljesítmény tesztelés
-    Nem-funkcionális tesztelés
·    Üzemeltethetőség biztosítása
-    Üzemeltethetőség ellenőrzés
-    Migrációs teszt
-    Monitorozás kialakítása

A HP ALO szolgáltatások igénybevételének előnyei:

·    A telepítéssel, a teljesítménnyel, a teszteléssel és más rendszerbevezetési tevékenységekkel járó kockázatok enyhítése;
·    Bejáratott tanácsadói és szakértői csapat;
·    A HP szoftvertermékeiből kinyerhető érték maximálása a bevált gyakorlat átadásán és a folyamatos mentori támogatáson keresztül;
·    A szolgáltatást a HP biztosítja, így az ügyfél minden energiájával az üzleti működésre koncentrálhat.

Kulcsszavak: IT-szolg HPQ-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59