Az SAP dinamikusan növelte jelenlétét a kiskereskedelmi iparágban

forrás Prim Online, 2008. január 20. 11:45

A világ legnagyobb kiskereskedelmi rendezvényét, a National Retail Federation (Nemzeti Kisereskedelmi Szövetség, NRF) 97. éves összejövetelét és kiállítását január 13-16 között rendezték meg New Yorkban. Az NRF-konferencián az SAP arról számolt be, hogy a kiskereskedelmi iparágnak szánt SAP-rendszerek iránti kereslet az utóbbi időben jelentősen fellendült, amit igazolnak az SAP for Retail – a kiskereskedelmi szféra vezető alkalmazásszállítójának – megoldásait nemrégiben bevezető vásárlókkal kapcsolatos friss adatok is. 2007-ben több mint 500 cég helyezett üzembe SAP-megoldást, ezzel erősítve az SAP kiemelkedő pozícióját a kiskereskedők körében.

Néhány név ezek, illetve az SAP-befektetéseiket megnövelő globális kiskereskedők közül: a saját márkás nőknek szánt termékeket forgalmazó Chico’s Retail Services, amelynek több mint 550 boltja van USA-szerte; az Észak-Amerika számos utazási helyszínén egyedi vásárlási élményt kínáló HMSHost; az amerikai közép-atlanti régióban vezető vegyeskereskedés Wawa, amely több mint 750 üzlettel rendelkezik; illetve a Zappos, egy innovatív online bolt.

A konferencia másik fontos bejelentése az SAP részéről az volt, hogy a 7-Eleven –az USA legnagyobb non-stop vegyeskereskedelmi üzletlánca közel 5500, a cég tulajdonában lévő vagy franchise-szerződés keretében üzemeltetett bolttal – megújította SAP alapú igénykezelési megoldásait. Az SAP igénykezelési rendszereivel az üzlettulajdonosok úgy érhetik el pénzügyi céljaikat, hogy közben megbízható, konzisztens, versenyképes vásárlási élményt kínálnak a vásárlóik számára.
 
Szintén az esemény során megemlített jelentős hír, hogy Brazília legnagyobb kereskedő cége, a Grupo Pão de Açúcar is az SAP-t választotta. Az élelmiszert és általános cikkeket forgalmazó cég az SAP megoldásait fogja használni informatikai infrastruktúrájának konszolidálásához, és hogy átláthatóbbá tegye a vállalat működését. Az 573 üzletben 64 ezer alkalmazottat foglalkoztató cég az SAP megoldásaival hatékonyabban tudja irányítani a vállalati megfelelési folyamatokat, ami segíteni fog a szigorú törvényi előírásoknak megfelelésben.

SAP-megoldásokat választott a Big Lots is, az USA legnagyobb diszkontáruházlánca. A több mint 1350 üzlettel és majd 40 ezer dolgozóval rendelkező cég az SAP® for Retail megoldásait fogja használni, hogy élenjáró kereskedőként gyorsan reagálhasson a piac változásaira, és stabil platformra építkezve növelhesse tovább előnyét.

A konferencia egyik előadásán a résztvevők megismerhették, miként támaszkodik a Harrods az SAP egységes platformjára a vásárlók kiszolgálása érdekében.

A konferencia remek lehetőséget nyújtott Verlin Youd bemutatására is, aki újonnan lett kinevezve az SAP kereskedelmi iparágakért felelős vezető alelnöki pozíciójára. Új munkakörében Youd felelős az SAP kis- és nagykereskedelmi stratégiájáért és annak végrehajtásáért.
 
Szintén ekkor került bejelentésre a LeaderBoard 2007-es jelentés is. A Retail Information Systems (RIS) magazin éves listájában az SAP-t a kiskereskedelmi iparág vezető informatikai szolgáltatójaként jelölte meg. A LeaderBoard jelentés a legnagyobb 45 gyártót sorolja fel, akik globálisan szoftvereket szállítanak a kiskereskedelmi cégeknek. Az SAP technológiáinak minősége és a vásárlók összesített megelégedése alapján került az élre.

Kulcsszavak: +céginfo SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50