Mobiltárca: konkurencia az emelt díjas SMS-nek

forrás Prim Online, 2008. február 3. 19:22

Az IZZYPAY Csoporthoz tartozó, mikrofizetésekkel foglakozó D.C.Lax Kft. elindította az első bankkártya terhelésen alapuló SMS mikrofizetési rendszert.

A Mobiltárca névre keresztelt szolgáltatás mint a Felhasználó, mint az internetes Tartalomszolgáltató szempontjából gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a mobilcégek által használt emelt díjas SMS, azzal a lényegi különbséggel, hogy a fizetős SMS fedezete nem a mobilcég számlabefizetése, hanem a Felhasználó bankkártyája, de úgy, hogy a fizetéskor nem kell sehol megadni a bankkártya adatokat. A fizetési SMS üzenetet nem emelt díjas, hanem hazai normál díjas számra kell küldeni.

Miután a mobilcégek - annak ellenére, hogy SMS a fizetés menete – ki lettek hagyva a fizetési szegmensből, így a rögtön cca. 50%-kal nőhet az internetes Tartalomszolgáltatók jutaléka, vagy csökkenhet a fogyasztói ár. Nem elhanyagolható, hogy bármelyik Tartalomszolgáltató, bármilyen díjsávot alkalmazhat, ellentétben az emelt díjas SMS kötött díjsávjaival. A rendszer ismétlődő (recharge) fizettetésekre is alkalmas, külföldről is működik. A Mobiltárca szolgáltatásra regisztrálnia kell magát a Felhasználónak. Sem a Mobiltárca, sem a D.C.Lax nem tárol kártyaadatokat, ezek biztonságáról az OTP Bank, mint a D.C.Lax egyik technikai háttérpartnere gondoskodik. A Mobiltárca használata ingyenes.

További infó: www.mobiltarca.hu

Kulcsszavak: mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50