Szerverkonszolidáció kkv-knak

forrás Prim Online, 2008. február 7. 16:04

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta második generációs FlexFrame for Oracle megoldását, amely új funkciókkal reagál az ügyfelek igényeire, és dinamikus IT-infrastruktúra platformon nyújt számukra SOA-alapú adatbázis- és alkalmazásszerver-megoldást.

A Fujitsu Siemens Computers és az Oracle által közösen fejlesztett FlexFrame for Oracle V2.0A új jellemzői támogatják a nem fürtözött Oracle adatbázisokat – így előintegrált megoldáshoz juttatják az adatbázisaikat korlátozott számú node-on futtató, kisebb méretű szervezeteket, és a tárolóhálózatba (SAN) mentett adatbázisfájlok közvetlen elérése révén a műveletek sebességét is felgyorsítják. Az előintegrációnak köszönhetően a legújabb technológia rövid időn belül munkába állítható. Komplett szolgáltatáskínálatának köszönhetően a Fujitsu Siemens Computers teljes körű támogatást nyújt a FlexFrame for Oracle megoldáshoz.

A SAN-hálózatban tárolt adatbázisfájlok közvetlen elérése rendkívüli mértékben megnöveli az átviteli sebességet a szerver és az adatbázis között, mivel mentesíti a szervereket az adattárolással kapcsolatos feldolgozási feladatok alól. A dinamikus LUN (Logical Unit Number) maszkolás az operatív hozzáférés korlátozásával védi az osztott tárolókban található adatbázisok integritását. A FlexFrame for Oracle V2.0 által nyújtott nagyobb rendszerkihasználtság felgyorsítja a szerverberuházások megtérülését. A szerverek és a rendszerek méretének csökkentése, valamint az adminisztrációs és karbantartási költségek mérséklése így akár 50 százalékos megtakarítást is jelenthet. 

A FlexFrame for Oracle megoldást a Fujitsu Siemens Computers és az Oracle kimondottan olyan szervezeteknek tervezte, amelyek üzletileg kritikus alkalmazásai semmiféle leállást nem tolerálnak, ezért környezetükben optimális rendelkezésre állásra és maximális rendszerkihasználtságra van szükség. Az ágazat első Oracle grid-számítástechnikához tervezett, végponttól-végpontig terjedő, Linux-alapú megoldása PRIMERGY pengeszervereken fut. Az Oracle Database 10g és Oracle Real Application Clusters, valamint egypéldányos Oracle9i Database és Oracle Database 10g szoftvereket támogató megoldást a FlexFrame for Oracle Control Center üzemelteti és felügyeli.

Az egypéldányos adatbázisok támogatása azt jelenti, hogy a Oracle V2.0A nagyszerű kiindulópont a kis- és középvállalatok (KKV) számára az Oracle Fusion Middleware részét képező Oracle SOA Suite-ra épülő szolgáltatásorientált infrastruktúra (Service-Oriented Infrastructure, SOI) kialakításához. A FlexFrame for Oracle új verziójával az ügyfelek úgy kezdhetik meg szerverkörnyezetük konszolidálását, hogy közben tovább használják a meglévő egypéldányos Oracle adatbázisokat.

Dennis Szubert SOA-szakértő, a Quocirca vezető elemzője így értékelte a bejelentést: „A Fujitsu Siemens Computers és az Oracle közös megoldása a kkv-ügyfelek számára is elérhetővé teszi a SOA-képességeket. A dinamikus infrastruktúrát és a szükséges köztesszoftvereket is biztosítja az Oracle grid-számítástechnika támogatásához. A SOA csak ilyen tökéletesen megosztott infrastrukturális háttérrel tudja teljes egészében beváltani a benne rejlő ígéretet és garantálni az elvárt szolgáltatási szinteket.”

Az EMEA-régióban már jelenleg is elérhető FlexFrame for Oracle V2.0A megoldásokat a Fujitsu Siemens Computers ügyfelei igényei szerint építi ki. A FlexFrame for Oracle csomagja többféle Intel Xeon vagy AMD Opteron processzoros PRIMERGY pengeszervert tartalmazhat. A megoldáshoz az átfogó karbantartást és támogatást nyújtó SolutionContract szolgáltatáscsomag is igénybe vehető.

Kulcsszavak: kkv szerver Fujitsu Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14