Philips mobil AAA elemmel

Milkovits Gábor, 2008. február 14. 19:04

A hamarosan az európai piacra kerülő Philips 9@9j (tényleg ez a neve!) mobiltelefon egy mindeddig ismeretlen újítást tartalmaz, Li-ion akkumulátora mellett ugyanis AAA mikroceruza-elemmel is működtethető.

Az izraeli Techtium nevű cég által feltalált „Backupower” technológia főleg azoknak lehet hasznos, akik hosszabb időt töltenek úton, vagy olyan helyen, ahol nincs elektromos hálózat. Az AAA mikroceruza-elem behelyezésével ugyanis akár további három óra beszélgetési időt nyerhet az ember, amiért sokan valószínűleg kiegyeznek azzal, hogy a mobil az elemhez szükséges hely miatt valamivel nagyobb/hosszabb egy átlagos készüléknél. Amennyiben előre beteszi valaki az AAA elemet, az akku lemerülése esetén a telefon kikapcsolás nélkül automatikusan áramforrást vált, ami igencsak praktikus megoldás.

Az áprilisi premieren kívül a forgalmazásról és az árról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó, amely egyébként korántsem azonos a holland székhelyű elektronikai óriáscéggel. A kínai China Electronics Corporation (CEC) ugyanis 2006-ban megvette a Philips mobil-üzletágát azzal, hogy 2011-ig szabadon használhatja a vállalat márkanevét. A társaság azonban mindeddig csak a Távol-Keleten és Oroszországban forgalmazott Philips telefonokat, Philips Xenium márkajelzéssel, első európai modelljük a hónap elején Portugáliában megjelent, belépő szintű, 40 eurós Philips 192 volt.

Kulcsszavak: mobiltelefon Philips

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50