Kézzel fogható a Nav N Go 3D-s navigációs megoldása

OTS - Cégvonal, 2008. március 6. 13:47

A Nav N Go és partnerei 3D navigációs szoftvert mutatnak be a 2008-as CeBIT-en. A nevezetes épületeket, házakat és domborzatot is megjelenítő Nav N Go iGO 8 heteken belül Magyarországon is kapható lesz.

A navigáció új dimenziója a CeBIT-en

A Nav N Go bejelentette, hogy 3D navigációs szoftvere, a Nav N Go iGO 8, számos személyi navigációs eszközön (PND-n), okostelefonon és játékkonzolon is elérhető. A Nav N Go iGO 8 nagy felbontású, domborzati elemeket, síkból kiemelkedő utakat, tájékozódási pontokat és épületeket is feltüntető térbeli navigációs térképeket tartalmaz. Az új szoftververziót Hannoverben a 2008-as CeBIT-en mutatják be a 14-es csarnok G 14-es standján.

A sikert olyan egyedülálló tulajdonságok biztosítják, mint a könnyű portolhatóság különböző hardverekre és operációs rendszerekre, a nagy teljesítményű tömörítési technológia, valamint a teljes testreszabhatóság mind a felhasználói felületek, mind a munkafolyamatok terén.

A térhatású navigációs szoftverek iránti igény megugrott az európai piacokon. Az előrejelzések szerint 2012-re az Európában használt eszközök 90-95 százaléka fényképi hűséget tesz majd lehetővé  - mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója. - Ennek eredményeképpen partnereink és a végfelhasználók is nagy érdekélődéssel várják a Nav N Go iGO 8-ra való áttérést. Reméljük, hogy az új szoftvert Magyarországon is szeretni fogják majd, legalább annyira, mint az elődjét.

A Nav N Go ezen kívül a CeBIT-en bejelenti majd a navigációs piac meghatározó márkáival újonnan kialakított, stratégiai fontosságú partneri kapcsolatait, és standján bemutatót tart ezekből az eszközökből.

A beépített zene- és videólejátszóval és útikalauzokkal felszerelt Nav N Go iGO 8 sokrétű multimédia élményt nyújt. A Nav N Go iGO 8 felhasználói felülete világos, intuitív és könnyen kezelhető egy kevésbé tapasztalt felhasználóknak szánt  normál  és a gyakorlottabb felhasználóknak szánt - profi - üzemmóddal. A szoftver text-to-speech funkcióval ajánl útbaigazítást valódi város-, utca- és országútnevekkel.

Annak érdekében, hogy ez a technológia számos mobil eszközön is könnyen elérhető legyen az európai vevők számára, a Nav N Go már korábban stratégiai fontosságú partnerkapcsolatot alakított ki olyan globális vállalatokkal, mint a Harman Kardon, az LG Electronics, a Sony Computer Entertainment Europe, a QNX Software Systems, az Asus Computer GmbH, a Clarion Europe GmbH és a Pioneer Europe NV.

A Nav N Go örömmel látja az Asus R300 és R700 navigációs eszközök megjelenését, és nagy várakozással tekint a Sony Nav N Go iGO 8 szoftvert tartalmazó PlayStationRPortable ez év tavaszára tervezett bemutatója elé.

Térképek a világ minden táján

A pontos és megfizethető digitális térképeiről ismert Nav N Go iGO 8 világszerte több mint 70 országot fed le navigálható térképekkel, amelyek a közelmúlt óta magukba foglalják Ausztráliát, Argentínát, Ciprust és Indiát is. Azóta, hogy nemrég megvásárolta a digitális térképkészítéssel foglalkozó magyar Top-Mapet, a Nav N Go olyan helybeli térképész cégeknek is tud támogatást nyújtani, ahol a vezető digitálistérkép szolgáltatóknak nincs, vagy csak korlátozott a lefedettsége az adott térségre vonatkozóan. Ennek köszönhetően a Nav N Go partnerei egyedülállóan előnyös helyzetbe kerülhettek, és így a kelet-európai piac több mint 70 százaléka az ő kezükben van.

Az új formátum az exonimákat (egy város többféle elnevezése, pl. Bécs, Wien, Vienna), illetve nem a helyi lakosság által használatos helységnév-megjelöléseket is támogatja, ezáltal lehetővé téve a felhasználó számára, hogy akkor is könnyen megtalálja az elérni kívánt úticélt, ha a név idegen nyelven szerepel. A szoftver több mint 45 nyelvet támogat, beleértve az arabot, kínait, görögöt, hébert, japánt és az oroszt is, több millió előre feltöltött érdekes ponttal (POI).

Áprilistól kapható a Nav N Go iGO 8

Végfelhasználók számára a Nav N Go áprilisban dobja piacra a Nav N Go iGO 8-at egy Plug&Go SD kártya megoldás formájában, mely a jelenleg elérhető legtöbb mobil PDA-val kompatibilis. A csomag tartalmazza a memóriakártyát és a Beüzemelési útmutatót, valamint egy DVD-t, amelyen minden frissítéshez szükséges eszköz megtalálható. Emellett további térképek és tartalmak is kaphatók lesznek minden olyan ország kiskereskedőinél, ahol Nav N Go disztribútorok tevékenykednek. A termék 30 különböző nyelven tartalmazza 42 európai ország részletes utcatérképét. Ráadásként alkalmi játékosok számára a Nav N Go felkínál egy külön lehetőséget az előre telepített három PDAmill Games Studio Game Pack formájában, amely olyan kiemelkedő játékokat is tartalmaz, mint a Bowling Burgers, Gamebox Boards és a The Corsair.

Kulcsszavak: CeBIT GPS Nav N Go

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36