Az IBM önkéntes jószolgálati csapatokat indít

forrás Prim Online, 2008. március 30. 13:03

Az IBM az elkövetkező három évben hatszáz, a világ legkülönbözőbb tájairól pályázati úton kiválasztott munkatársát küldi egy hónapra a világ fejlődő régióiba, hogy ott civil szervezetek munkáját segítsék.

Az első száz – ötezer jelentkezőből válogatott - IBM szakember idén nyáron indul hat országba. Különböző hátterű, szaktudású és kultúrájú 8 fős IBM-es csoportok működnek majd közre a gazdasági fejlődést az információs technológiával ötvöző, non-profit projekteken Ghánában, Vietnámban, a Fülöp-szigeteken, Romániában és Tanzániában, hogy helyi társadalmi és gazdasági feladatok megoldásában segítsenek. Az IBM az elkövetkező 3 évben még 600 ígéretes vezetője, illetve vezető-jelöltje részére teszi elérhetővé az önkéntes programot. Ezek a programok segítséget jelentenek a helyi közösségeknek, ugyanakkor az IBM új vezetői generációjának kinevelésében is szerepet játszanak.

Az IBM szerint egy globális vállalatnál a jövő vezetőjének változatos kultúráknak, szabályozási környezetnek és különböző társadalmi elvárásoknak kell megfelelnie, s a menedzserek olyan új generációjára lesz szükség, amely érzékeny a társadalmi és környezeti problémákra, képes a különbözőségek tiszteletben tartásával az eltérő kulturális hátterű kollégákat irányítani, velük együttműködni.

Stanley S. Litow, az IBM társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke hangsúlyozta: az IBM széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, globálisan is versenyképes vezetőket, az egyén egyedülálló vezetői és fejlődési lehetőséget, a közösségek pedig az IBM problémamegoldó képességeinek legjavát kapják.

·    Temesvár és Szeben, Románia: magas növekedéspotenciállal rendelkező kis-és középvállalkozások beazonosítása, melyeknek üzleti tréningre van szüksége ahhoz, hogy a regionális és globális kereskedelmi hálózatokba bekerülhessenek.
·    Izmir, Törökország nyugati részén az Égei térségben: helyi kereskedelmi kamarák és városi tanácsok támogatása a gazdasági, társadalmi és demokratikus fejlődés előmozdítása érdekében.
·    Kumasi, Ghána: üzleti folyamatok fejlesztése, valamint olyan kis- és középvállalkozások tréningezése, akik üzleti modelljük fejlesztésén dolgoznak.
·    Arusha, Tanzánia: egy globális mikrofinanszírozási szervezet támogatása piackutatás és stratégiai tervezés területén, melynek célja, hogy bővülő működést és szolgáltatást nyújthasson a mikrokölcsönöket és üzleti tréningeket igénylő vállalkozók részére.
·    Cagayan de Oro és Davao City, Fülöp-szigetek: menedzsment információs rendszerek kidolgozása, a Fülöp-szigeteki Fejlesztéstámogatási Program keretében támogatásban részesülők kölcsönigényléseinek nyomon követése érdekében.
·    Danang City, Vietnám: a Danangi Kereskedelmi Kamarával együttműködésben a kis- és középvállalkozások gyors fejlődésének támogatása információs technológiai menedzsment tréningek szervezésén keresztül.

Európából a következő országokból küldenek IBM munkatársakat:

Dánia
Franciaország
Hollandia
Írország
Nagy-Britannia
Németország
Magyarország
Olaszország
Spanyolország
Svájc
Svédország
Szlovákia

Kulcsszavak: IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52