A Sony bemutatta a világ legkisebb HD kamkorderét

Széles Csongor, 2008. április 4. 14:17

A Sony bemutatta a világ legkisebb és legkönnyebb teljes értékű HD kamkorderét, a HDR-TG1-t, amely Európában a HDR-TG3E nevet viseli. Az új kamkorder valódi titán vázat kapott, amely ráadásul karcolásmentes, prémium minőségű bevonattal büszkélkedhet. A HD minőségért a ClearVid CMOS szenzor felelős, emellett arcfelismerő technológiát is kapunk, amely nemcsak az arcokat képes automatikusan beélesíteni, hanem a színegyensúlyt és a bőrtónust is képes optimalizálni. A beépített zoom-mikrofonnak köszönhetően 5.1-es csatornán rögzíthetjük a hangot, és a BRAVIA Sync funkciónak köszönhetően a lejátszást a tévé távirányítójával is irányíthatjuk.

A Sony HDR-TG3E az turistákat és az utazókat igyekszik elkényeztetni, akik számára a könnyű poggyász nagyon nagy fontossággal bír. A mindössze 284 grammot nyomó, 3,3 cm vékony, 12 cm magas és 6,35 széles kamkorder lazán az ingzsebbe csúsztatható, vagyis bárhova magunkkal vihetjük.

Ez a kisokos hordozhatósága mellett 1920 x 1080 HD videót és 4 megapixeles fényképeket készít, ezeket Memory Stick Pro Duo vagy Pro Duo Mark2 memóriakártyákra menti el.

A kamkorder mellé egy 4GB-os Pro Mark2 kártyát csomagol a gyártó, azaz a boltból megvásárolva azonnal indulhatunk videózni.

Az arcfelismerő funkció videofelvétel és fotózás közben is hozzáférhető, amely összesen nyolc arcot képes élesre állítani, amelyet késés nélkül láthatunk a 2,7 inch átmérőjű érintőképernyőn, ráadásul automatikusan beállítja nemcsak a fókuszt és az expozíciót, de a színhőmérsékletet és a bőrszínt is optimálisra állítja, ugyanakkor fotózás esetén a vakut fényerejét is képes finomhangolni. Különlegessége még, tömörítés közben a felismert arcokat nagyobb bitrátával sűríti, így még jobb minőségű portréfelvételeket kapunk.

A Carl Zeiss Vario-Tessar 10x optikai zoomobjektív és az Exmor technológiával megtámogatott 2 megapixeles ClearVid CMOS képérzékelő kiválóan minimalizálja a rossz fényviszonyok között fellépő képzajt.

A BIONZ processzor szintén kiváló munkát végez a képzaj-csökkentés terén, emellett nemcsak gyors, de automatikusan optimalizálja a felvételek dinamikatartományát is, vagyis meggátolja a világos részletek beégését és az árnyékos alulexponáltságát.

Ezt a kamkordert a világjáróknak és a kirándulóknak találták ki, és mindez kb. 900 dollárért haza is vihetjük. Utazóknak speciális csomagot is kínál a Sony, azaz 100 dollárért plusz akkumulátort, töltőt és egy táskát tartalmaz. Emellett új kedvencünkhöz 50 dollárért vásárolhatunk még egy egyéni készítésű, csiszolt fém dobozkát is. Májusban kerül forgalomba.

Kulcsszavak: Sony kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50