Két tizenéves térítette el a Comcast adatforgalmát

Milkovits Gábor, 2008. június 1. 21:57

Név nélkül nyilatkozott a sajtónak az a két amerikai tinédzser, akik szerdán behatoltak a Comcast internet-szolgáltató rendszerébe, eltérítették a szolgáltatás adatforgalmát, majd a honlap tartalmát is eltüntették.

A legnagyobb amerikai kábeles internet-szolgáltatónak csütörtök estére sikerült visszaállítania az oldal, a webes levelező és a fórumok normális működését. A magukat Defiant és EBK neveken szerepeltető, 19 és 18 éves hackerek a Wired nevű internetes hírmagazinnak nyilatkozva elmondták, hogy először csak a DNS kapcsolat tulajdonságait sikerült módosítaniuk a comcast.net domaint regisztráló társaságnál, ami egyébként őket magukat is meglepte. Ezután állításuk szerint figyelmeztetni próbálták a Comcast egyik illetékesét az általuk kihasznált sebezhetőségre, az illető azonban nem vette őket komolyan. Az adatforgalom más DNS szerverekre történő átirányítását és a weboldal tartalmának eltávolítását csak ezután követték el, feldühödve ezen a magatartáson, illetve általában a Comcast szolgáltatásának általuk kifogásolt minőségén.

A fiatalok eddig még nem buktak le, ám félve bujkálnak a rendőrség elől, ami érthető is, mivel már nagykorúak lévén elég súlyos büntetésre számíthatnak. A hírrel kapcsolatos legtöbb olvasói komment szimpatizál a hackerekkel, mivel a kábeles internet terén Amerikában sok szempontból monopolhelyzetet élvező társaság szolgáltatásával és ügyfélpolitikájával nagyon sokan elégedetlenek. A Comcast például több felhasználó szerint is szándékosan korlátozza előfizetőinek a fájlcserélő hálózatokon bonyolított adatforgalmát anélkül, hogy erre bárkit is figyelmeztetne, akár az előfizetői szerződésben. Igaz ugyan, hogy néhány éve már nem hirdetnek korlátlan letöltést, de továbbra is a szupergyors adatfogalom és a nagy sávszélesség ígéretével reklámozzák csomagjaikat. Emiatt többen be is perelték már az internet-szolgáltatót, jogerős ítélet azonban még egyik ügyben sem született.

Kulcsszavak: hacker Comcast

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50