Vállalati hálózatok távoli elérése iPhone mobilokkal

Kovács Attila, 2008. június 5. 08:26

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Check Point VPN-1 támogatást az Apple iPhone-hoz, aminek révén lehetővé válik a vállalati hálózati rendszerekhez való távoli hozzáférés a mobiltelefonnal.

A VPN-1 titkosított kapcsolatot hoz létre az iPhone és a VPN-1 átjáró között. A Check Point azt is bejelentette, hogy a VPN-1 támogatja az iPhone valamennyi, jelenleg piacon lévő és a jövőben elérhető modelljébe beépített L2TP klienst, így azonnali IPsec virtuális magánhálózati (VPN) hozzáférést biztosít a vállalati szerverekhez. A felhasználók kiegészítő szoftver telepítése nélkül küldhetnek e-maileket és tudnak fogadni, illetve használni vállalati erőforrásokat, mint például belső web portálokat, fájlszervereket és IP-alapú vállalati alkalmazásokat.

A VPN-1 lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a hálózathoz kapcsolódó valamennyi iPhone-t egy közös, titkos jelszóval és biztonsági tanúsítványokkal felügyeljék, miközben minden egyes végfelhasználóhoz egyedi beléptető kódot rendeljenek. Ennek köszönhetően, az informatikusoknak nem szükséges külön gateway-hitelesítő kulcsokat rendelniük minden egyes eszközhöz, így könnyebbé válik az iPhone csatlakoztatása a hálózathoz. A Check Point VPN-1 iPhone támogatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy IP-alapú titkosítást alkalmazzanak az érzékeny vállalati adatok átvitele során.

Ismeretes, hogy a VPN-1 a Check Point integrált tűzfal, VPN és behatolás védelmi szoftvere, amit a különböző méretű vállalatok védelmére terveztek. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nagy teljesítményű biztonság, az UTM és a virtuális biztonság között válasszanak – mindezt egységes, egyetlen konzolról felügyelt és működtetett architektúrával. A VPN-1 szoftver, a SmartDefense szolgáltatásoknak köszönhetően, folyamatos védelmet biztosít az új támadások ellen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50