Elérhetetlenné vált az Amazon.com

Milkovits Gábor, 2008. június 7. 07:16

A világ legnagyobb elektronikus áruháza magyar idő szerint péntek délután elérhetetlenné vált, legalábbis, ami az amerikai portált illeti. Az ok egyelőre ismeretlen.

Az online kereskedelmi portálon a "Http/1.1 Service Unavailable" („szolgáltatás nem elérhető”) felirat és fehér képernyő fogadja a látogatót. A brit, francia, német és kínai leányvállalatok, illetve honlapjaik üzemelnek és az amerikai főoldal is elérhető a https://www.amazon.com biztonsági címen, azonban a legtöbb link innen sem működik. A globális piacvezető internetes áruház képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az eset hátteréről. Azt viszont közölték a felhasználókkal, hogy ugyan a szolgáltatások oldala (Amazon Web Services) a főoldalról szintén nem hozzáférhető, ám ennek ellenére maguk a szolgáltatások, így az S3 online háttértár és az EC2 informatikai alkalmazás a közvetlen címről (https://aws-portal.amazon.com/gp/aws/developer/account/index.html) megtalálhatók és használhatók maradtak.

Egyes kommentek a 3G iPhone-nal kapcsolatos hétfőre várható bejelentéssel hozzák összefüggésbe a szolgáltatás elakadását mondván, hogy az Amazon az oldal megújításával és a műszaki háttér felújításával készül a startra. Nos, ha így van, akkor ez elég sokat megér a cégnek, a legutóbbi negyedév 4,13 milliárd dolláros forgalmával számolva ugyanis minden egyes üzemen kívül töltött perc 31 ezer dollár veszteséget jelent.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50