Közösségi oldalt vesz a Nokia

Milkovits Gábor, 2008. június 23. 22:44

A Nokia újabb lépéssel erősít internetes tartalomszolgáltató profilján, felvásárolja ugyanis a Plazes nevű közösségi oldalt.

A Nokia egyelőre nem közölte, hogy mennyit fizet a közösségi portálért. A Plazes (http://www.plazes.com) kifejezetten helyekhez kötődő szolgáltatásokat kínál, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az interneten megtervezzék, rögzítsék és másokkal megosszák társasági életük eseményeit. A megoldást kimondottan helymeghatározásra és internetezésre egyformán alkalmas mobiltelefonokhoz találták ki; a Nokia idén év végéig több tucat ilyen készüléket tervez forgalomba hozni.

A mobilpiac fejlődésére reagálva a piacvezető finn vállalat sokoldalú internetes tartalomszolgáltató portált indított Ovi néven, amely a zeneletöltésektől az N-Gage játékplatformig sok mindent kínál a felhasználóknak. Emellett a felvásárlásokban is jeleskedik a cég: a digitális térképekkel foglalkozó Navteq vállalatot például 8,1 milliárd dollárért vették meg és további milliókat szánnak a célra az idén és jövőre is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50