Megszületett a Canon pályázat legjobb négy amatőr fotója, közeleg a nemzetközi döntő

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 26. 13:46

A Canon nemzetközi amatőr fotópályázatára beérkező 2263 magyarországi fényképből a közönség szavazatai alapján került ki a kategóriánkénti 10-10 legjobb pályamű. A portré, makró, tájkép valamint sport kategóriában indult és kiválasztott közönség-kedvencekből egy nemzetközi szakmai zsűri választotta ki a győztes fotókat.

Az országos kategórianyerteseket egy-egy 520 ezer forint értékű EOS fotós felszereléssel jutalmazza a Canon. A négy nemzetközi kategórianyertes fődíjként 2008. második felében lehetőséget kap arra, hogy egy életre szóló élményt szerezve részt vegyen egy fényképészeti álommegbízáson.

„A Canon azzal a szándékkal indította útjára első európai amatőr fotópályázatát, hogy szélesebb tömegek körében is népszerűsítse a fotózást. Arra törekedtünk, hogy minél többen kapjanak kedvet a hobbi-, valamint kreatívfotózáshoz. A szomszédos országok közül például hazánkban volt legmagasabb a részvétel” – mondta Ulbing Krisztina, a Canon Hungária marketing menedzsere.

A Canon első nemzetközi amatőr fotópályázatára 18 európai országból, többek között Magyarországról is jelentkezhettek a hobbyfotósok. Az országos elődöntőket követően az egyes országok kategórianyerteseit nemzetközi viszonylatban is összehasonlította a Vicki Couchman elismert sajtó- és portréfotós által vezetett szakértőkből álló testület. A kategóriánként kiválasztott két-két nemzetközi döntős június 27-ig kieséses versenyben küzd meg egymással a győzelemért. A döntő legizgalmasabb mozzanatait a Canon filmre veszi és a későbbiekben Európa-szerte bemutatja.

A magyarországi kategórianyertesek:

Portré kategória:       
Szabó Balázs „Egyik szemem sír, a másik retek” c. fotója



Makro kategória:       
Mészáros Csaba „Bukkanó az úton” c. fotója



Tájkép kategória:      
Erdélyi Gábor „Madárvárta” c. fotója



Sport kategória:        
Román Péter „Hajrá…” c. fotója



Az országos kategórianyertesek képei és a nemzetközi döntőbe került 8 fotó az alábbi honlapon tekinthetők meg: http://www.canon-europe.com/amegbizas.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50