Új Avid DS 10 profi utómunkához

forrás Prim Online, 2008. augusztus 28. 14:05

Az Avid Technology bemutatta az új Avid DS 10-et, ami egy csomagban kínál a felhasználónak professzionális vágást, kompozitálást, kulcsolást, kép retusálást, paint-et és még sok más grafikai megoldást. Az Avid DS 10 új, magas teljesítményű platformokon fut és olyan kulcsfontosságú tulajdonságokat tartalmaz, mint a teljes szín alapú munkafolyamatok, fejlett színkorrekciós képességek, Interplay támogatás, továbbfejlesztett testreszabhatóság, valósidejű GPU feldolgozás, további dual-link támogatás, együttműködés az Avid megosztott háttértáras megoldásaival, és új stereoscopic 3D tároló. Az új fejlesztéseknek köszönhetően az Avid DS felhasználók még hatékonyabban tudják kezelni projektjeiket és a lehető legjobb minőségben tudják elkészíteni munkáikat.

Mik az Avid DS 10 újdonságai?


Az új Avid DS rendszerrel finiselhet és maszterelhet több sávos 10-bites tömörítetlen HD-t, Avid DNxHD-t illetve SD-t és persze HD-RGB-t, 2K vagy 4K fájl alapú vágása és valósidejű lejátszása is megvalósítható 2K-s febontásig. Az Avid DS-t gond nélkül használhatják TV csatornák és utómunka stúdiók reklámok, promók, videóklippek, vagy akár egész estés filmek készítésénél. Az új Avid DS rengeteg új szolgáltást és funkcionalitást kínál:

Új platform
- Az Avid DS 10-es verziója a HP xw8600 típusú munkaállomásaira épül a teljesítmény és a sebesség növelése érdekében, így az eszköz nem szab határokat a felhasználó kreativitásának. Az xw8600-ban két darab négy magos 3.0 GHz-es processzor, 8 GB RAM, nVidia QuadroFX 3700 (G92 GPU) található és egy I/O kártya rack szekrénybe szerelhető breakout box-szal.

A GPU használata - Az új valósidejű framework a számítások nagy részére a grafikus kártya GPU-ját használja a sebesség növelése érdekében. A felhasználók így olyan új ötletekkel is kísérletezhetnek, amikkel eddig még soha.

720p23.98-as szekvenciák támogatása - a felhasználók mostantól valósidőben dolgozhatnak 720p23.98 HD-s formátummal az SDI kimeneten keresztül is,  akár natívan, akár 1080p23.98 formátumra konvertálva azt.

Színkezelő eszközök
- Az Avid tovább finomította a színkezelő eszközeit, hogy a felhasználók megőrizhessék szín meghatározásaikat és a kezelhessék Look-Up Table adatokat.  A rendszer mostantól támogatja a legnépszerűbb LUTs beleértve a 3D LUTs Thomson Luther, Kodak KDM, Iridas.itx formátumok és kibővítette az 1D LUT támogatást, hogy beírás szalagról is elvégezhető legyen. A felhasználók létrehozhatnak RGB szekvenciákat egyedi LUT beállításokkal és megtekinthetik a bonyolult LUT felépítést a rendszer megtekintőben.

DPX fejlesztések
- Az Avid finomított a DPX feldolgozáson is, hogy beépítse a DPX 2.0 lehetőségeit. Mostantól a rendszer támogatja az RGB és az RGBA formátumokat, beleértve a Flimlight RGBA-t is. Továbbá az Avid DS DPX fájlok együtt működnek az Avid Media Composer-ben és Avid Symphony-ban készült AFE (Avid File Exchange) fájlokkal.

További fejlesztések:


Avid Symphony stílusú színkorrekció
- A rendszerbe bekerültek olyan valósidejű fejlett másodlagos színkorrekciós eszközök, amik korábban csak az Avid Symphony rendszereiben voltak elérhetőek.

Új formátumok támogatása - Új HD YUV 4:2:2-es formátumok támogatása, mint például az 1080p 50, 1080p 59.94 és 1080p 60.

Interplay támogatás
- A felhasználók mostantól csatlakozhatnak egy Avid Interplay rendszerhez pontosan ugyanazon a felületen, mint az Avid Media Composer-en így akadálytalan az átjárás a két program között. Most már egyszerű lehet az Avid DS fájlokat és projekteket másolni az Interplay és az Avid DS között.

Node builder - Az új interface segítségével a felhasználók olyan paraméter oldalakat hozhatnak létre, amelyek bonyolult trükköknél a trükknek csak egyes tulajdonságait mutatja.

Stereoscopic tároló
- Ennek segítségével a felhasználók létrehozhatnak 48i-s szekvenciákat amelyben a jobb és bal szemre vonatkozó szekvenciákat  a kettős kimenetű video kártya kimenetein külön- külön meg lehet jeleníteni.

64 bites Unity kliens támogatás
- Az új Avid DS teljes támogatással csatlakozhat a Unity MediaNet 5.1 megosztott háttértáras rendszerhez, a DS v10 akár 32 vagy 64 bites verziója futtatható így.

Új timeline funkcionalitás
- Megkönnyíti a Media Composer-ből áthozott olyan szekvenciák feldolgozását, amelyek forrás oldali színkorrekciót is tartalmaznak valamint lehetőséget ad azoknak a trükköknek, effect-szűrőknek az egyszerű használatára, amelyek ugyanolyan paraméterekkel és forrással kerülnek a timeline-ra.

Ár és elérhetőség


Az új Avid DS 10 2008 szeptemberétől elérhető, 60 000 USD ajánlott kiskereskedelmi induló árral, ami tartalmazza a HP xw8600-as típusú munkaállomást, egy 30"-os monitort, 8 TB SAS háttértárat, egy WACOM rajztáblát, egy Avid DS 10 licenszet, egy DS 10 RP (remote processing), egy Media Composert és az Avid Metafuze-t. Akik már használják az Avid DS valamelyik korábbi verzióját azok számára az Avid rengeteg vonzó ajánlattal biztosítja a frissítést. További információkért keresse fel az Avid magyarországi hivatalos viszonteladóit vagy látogasson el az www.avid.com honlapra.

Kulcsszavak: Avid videóvágás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50