Az Adobe kiadta a Photoshop Elements 8 és Premiere Elements 8-at

Kiss Ádám Zoltán, 2009. szeptember 23. 17:17

Az Adobe bejelentette legnagyobb példányszámban értékesített amatőr fotó- és videoszerkesztő szoftverei, a Photoshop Elements és a Premiere Elements megújult 8-as változatait.

A külön-külön és csomagban is elérhető szoftverek a két egyszerűen használható termék integrációjával a teljesebb fotó- és videoszerkesztési megoldást kínálnak az új, automatizált szolgáltatásokkal. Az új Auto-Analyzer funkció automatikusan elemzi és címkézi a legérdekesebb és legjobb minőségű fényképeket és videókat, a People Recognition pedig intelligensen felismeri az embereket a fényképeken, a teljes képernyős előnézetekkel a felhasználók közvetlenül a rendezőben megjeleníthetik a fényképeiket és videóikat diavetítés módban, és gyors szerkesztési műveleteket hajthatnak végre a fényképeken, vagy felcímkézhetik a videókat megtekintés közben. Emellett az összes fájl automatikusan szinkronizálható akár több gép között is.

A Photohop Elements 8-ban a Photomerge Exposure segítségével egyszerűen összeilleszthetjük az egy helyszínen, vakuval vagy anélkül készült képeket egyetlen, fényhelyes megvilágított képpé. A Photoshop CS4 technológiájára épülő új Recompose funkció használatával úgy méretezhetjük át a fényképeket, hogy a legfontosabb részek nem torzulnak. A Quick Fix előnézetei egy automatikusan beállított fényképsorozatot jelenítenek meg, és segítségükkel a felhasználó személyesen választhatja ki azt a képet, amelynek a színe, kontrasztja és megvilágítása a legjobban tetszik neki.

A Premiere Elements 8 új automatikus lehetőségeket kínál, amelyekkel alakíthatjuk a saját videókat közel professzionális megjelenésű videókká. Az intelligens beállításokkal a szoftverre bízhatják a munka nehezét: a program kijavítja a remegő felvételeket, valamint a szín- és megvilágítási problémákat, azonosítja és kihagyja a nem kívánt részeket, illetve kiegyensúlyozza a hangelemeket. Az új mozgáskövetési képességekkel a felhasználók könnyen adhatnak hozzá olyan grafikákat, szövegeket és effektusokat a videóhoz, amelyek a jelenetekben követik a szereplőket.

A Photoshop Elements 8 és a Premiere Elements 8 programot csomagban megvásárló felhasználók megvásárolhatják a Plus szolgáltatást. Ebbe beletartozik egy 20 GB méretű
(15 000 fénykép vagy négyórányi, DVD minőségű videó tárolására alkalmas) automatikus online tár- és megosztóhely, valamint a gyakorlatokat, tippeket és trükköket, szezonális műalkotásokat, mozitémákat, videoeffektusokat és interaktív, online sablonokat tartalmazó segédanyagok, amelyek közvetlenül a szoftverbe érkeznek. Az Adobe Photoshop Elements 8 és az Adobe Premiere Elements 8 Windows rendszereken futó verziója már elérhető, Mac gépekre szánt változata pedig októberben lesz beszerezhető, a szoftverek ingyenes oktatóvideói online megtekinthetők.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50