Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten

forrás Prim Online, 2008. szeptember 22. 18:56

Szeptember 22-én hétfőn délelőtt látványos szakaszához ért a digitális földfelszíni televíziós (DFT) hálózatok kiépítése: a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson sor került a meglévő antennarendszer rekonstrukciójára, melynek keretében helikopteres beemelésre került sor.

Mint ismeretes, a magyar állam és az NHH előírásai alapján az Antenna Hungária szeptember 11-én a budapesti Széchenyi-hegyi adótoronnyal megkezdte az antennarendszerek rekonstrukcióját annak érdekében, hogy a digitális földfelszíni televíziós (DFT) sugárzás decemberben elindulhasson. A munka elérkezett a leglátványosabb szakaszához, szeptember 22-én hétfőn délelőtt sor került az antennatorony tetején lévő antennarendszer leszerelésére és az új antenna sikeres helikopteres beemelésére.
Az Antenna Hungária a német Kathrein-t bízta meg a budapesti UHF-antenna rekonstrukciójának elvégzésével. A Kathrein mérnökei az elvárásoknak megfeleli 12 szintes antennarendszert terveztek, amely a simulcast időszak (egyidejű analóg és digitális műsorsugárzás) és az időszakot követő DVB-T sugárzás követelményeinek is megfelel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50