Csak 2009 második felében jön a Windows Mobile 7

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 24. 07:21

A Cnet értesülése szerint a Microsoft arról értesítette partnereit, hogy 2009 eleje helyett csak az év második felében bocsátja ki Windows Mobile mobiltelefonos operációs rendszerének legújabb, 7-es verzióját.

A Microsoft egyébként, valószínűleg okulva a szoftverkibocsátásokkal kapcsolatos korábbi csúszásokból, nem tett közzé hivatalos kiadási dátumot az alkalmazással kapcsolatban. Ugyanakkor partnereinek, a készülékgyártóknak és a mobilszolgáltatóknak mindeddig 2009 elejére ígérte az új rendszer bevezetését, legalábbis a Cnet meg nem nevezett hírforrásai szerint. Amennyiben a mostani hír igaz, úgy a késés a lehető legrosszabbkor jön a Microsoft számára, mivel a nemrég megjelent iPhone 3G, valamint a kedden debütált első Android mobil és követői egyre komolyabb versenyt támasztanak az okostelefonos szoftverek piacán, ráadásul a RIM Blackberry készülékek is egyre kitűnőbben szerepelnek.

A Windows Mobile 7-től elsősorban a beviteli kezelőfelület, így a hang- és gesztusvezérlés terén várnak igazi áttörést. A vállalat ugyanakkor igyekszik hangsúlyozni, hogy a következő generációs szoftvert megelőzően is bőven várnak még újdonságok a felhasználókra; ilyen például a böngésző alkalmassá tétele flash és ajax tartalmak megjelenítésére. A Microsoft emellett igyekszik hangsúlyozni, hogy véleményük szerint ők szorosabban együttműködnek a mobilszolgáltatókkal az alkalmazások fejlesztésénél, mint a legtöbb más szoftvercég: ennek példájaként szeretik említeni a T-Mobile vagy a HTC Windows-alapú okostelefonjait, amelyek a szolgáltató által (is) kialakított, egyedi interfésszel rendelkeznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50