Budapesti Őszi Fesztivál a T-Home támogatásával

forrás Prim Online, 2008. október 13. 16:22

A T-Home is támogatója a 2008. október 10 és 19-e között, immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Őszi Fesztiválnak, amelyet a kritikusok Európa legrangosabb kortárs művészeti fesztiváljai között tartanak számon.

A Budapesti Őszi Fesztivál napjaink jelentős progresszív alkotóit bemutatva, illetve a hazai és a nemzetközi művészeti élet egyedülálló produkcióinak meghívásával járul hozzá Budapest nemzetközi kulturális szerepének megerősítéséhez. A számos műfajt és művészeti területet felsorakoztató fesztivál idén is több helyszínen zajlik, és a hazai illetve nemzetközi kortárs művészeknek és performereknek köszönhetően egyedülálló programválasztékkal jelentkezik. Az évről évre megújuló, idén a T-Home támogatását is élvező fesztivál 2008-ban olyan ritkaságokat vonultat fel, amelyek túllépnek a műfajok szokványos határain. Az idei program az interaktivitás, improvizáció és a játékosság jegyében született, hiszen több előadáson a nézők szerepet vállalva részesei lehetnek egy különleges, közösen alakított történetnek.

Az egyik legmeghökkentõbb eseménynek a PLACCC 2008 – Művészet a helyszínen című vállalkozás ígérkezik. Ennek keretében például biciklizõ városnézés zajlik videojátékkal, egy alternatív lengyel művészeti csoport „repülésre próbálja tanítani” a közönséget, illetve egy másik előadás keretében tucatnyi bõröndös ember „jelenik meg“ Budapest legforgalmasabb pontjain. A színházi bemutatók egyik igazi kuriózuma Inaki Mata egyszemélyes, kerekes székes performansza lehet.

A zenei kínálat az idén két fő vonulat köré csoportosul. A kortárs komolyzenei előadásokon a szerzők szabadjára engedett kísérletező kedvük eredményeit mutatják be a közönségnek, és hallhatók lesznek igényes, egyedi jazz-formációk is. A táncművészet, és annak alternatív válfaja természetesen most sem hiányozhat a fesztivál programjából. A táncos performanszok és kiállítások mellett újból megrendezésre kerül az EDIT 2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál. A filmművészetet a Rainer Werner Fassbinder életművébõl összeállított válogatás képviseli, mely egyrészt méltó tisztelgés a rendezõ munkássága elõtt, másrészt lehetõség, hogy az érdeklődők filmszínházi minõségben nézhessék meg az alkotó legkiválóbb műveit.
A fesztivál ideje alatt az AKKU (Kazinczy u. 21.) ad otthont a FesztiBárnak, amely találkozási pontként szolgál az esti programok után, és ahol minden este egy ingyen koktélt fogyaszthatnak azok, akik felmutatják valamely aznapi programra szóló jegyüket. További információ a programokról a www.bof.hu weboldalon található.

Kulcsszavak: T-Home-hu kultúra szponzor

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14