Agyrém ADSL T-otthonra

Be vannak kötve? Kapaszkodjanak!

forrás Prim Online, 2010. január 26. 19:56

A történet 2008 novemberében kezdődött. Ügyfélszámmal rendelkező nagyreményű szörfölőnk elkövette azt a hibát, hogy elköltözött egyik városból egy másik településre. Arra nem gondolt, hogy míg a lerobbant Barkas simán átviszi a bútorait, dobozait egyik pontból a másikba, információs szupersztrádájának átköltöztetése jóval bonyodalmasabb lesz.

Kérelem 0.1: Még frissiben beadva, kérelmező munkahelye által. Vállalkozó saját költségén kiépítette a vonalat, amikor megépítette/eladta a házakat, erre is gondolt.

Válasz a Kérelem 0.1-re: Rendszerünk szerint sajnos az internet bekötésére nincs lehetőség, hálózatfejlesztést kellene végrehajtani.

2009 tavaszán elhelyezkedésük szerinti jobb és bal oldali szomszéd besétált a közeli város T-otthoni pontjába, mondván szeretnének internetet, alig két hétre rá megjelentek a szerelők: jöttek bekötni. Irány a közeli nagyváros hipermarketjében működő kirendeltség, hátha… De nem. Hiába a panasz.

Kérelem 0.2: Nagyreményű szörfölőnk úgy gondolta, ha ez ilyen „egyszerű” másoknál, nosza, munkahely értesítve, igénylés sürgetve, hátha mégis…

Válasz a Kérelem 0.2-re: Rendszerünk szerint sajnos az internet bekötésére nincs lehetőség, hálózatfejlesztést kellene végrehajtani. De! X konkrét időpontban meglesz.

Közben elöl-hátul, jobbra-balra mind bekötésre került az ADSL. Már nem is nagyreményű, inkább balfácán (?) szörfölőnk e-mailben reklamálta meg a helyzetet, melyre viszonylag hamar, igaz, nem elektronikusan, de kb. két héten belül papírválasz jött. Biztató. Már nem ígértek X konkrét időpontot, de legalább közölték, hogy 60 napon belül talán…

Tegnap közli egy újabb szomszéd (hátra, balra), hogy pénteken (január 29.) jönnek bekötni az internetet, merthogy megrendelték a T-otthoni pontból.

Na szaladás a jelzett objektumba. Éppen ott levő hölgynek előadva a problémát, közli, érti, szerinte rendeljük meg, 30 napon belül kiderül, tényleg van-e rá lehetőség… Esetleg kiküld egy embert…

Itt tartunk. Emlékszem, amikor tíz évvel ezelőtt egy meglévő vonalas telefont szerettem volna áthelyeztetni, szintén költözés miatt. Hónapok teltek el T szolgáltató elődjénél, kiküldtek „embereket” terepszemlére felmérni a helyzetet, akik szakvéleményükben megállapították, hogy jelenleg lehetetlen a dolog, mígnem sikerült találni valakit, aki egyből megértette a problémát: „Ja, ezt a kapcsolót kellene odébb tolni.”

Tényleg csak ennyin múlik az információs társadalom kiépítése? Ölhetünk bele temérdek pénzt, de a lényeg mégiscsak az, hogy meg kell találni a megfelelő embert? És ha nem találjuk meg?

Irigykedve várom a pénteket. Tudom, sokkal egyszerűbb lenne kimenni a kerítéshez beszélni a szomszéddal, na de akkor mi lesz a csettel, vagy mit mondok neki, miért nem jelöltem vissza az iwiwen? Nem fogja elhinni…

ui.: megpróbáljuk a HFJK-t. Hamarosan jelentkezünk.

 

Kulcsszavak: T-Home-hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50