Médiatár: nagy mennyiségű adatok tárháza a T-Home-tól – internet- és mobileléréssel is

forrás Prim Online, 2009. november 12. 00:50

A T-Home által most bevezetett Médiatár (NAS) eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy nagy méretű képek, zenék, videók és egyéb dokumentumok különleges, nagy biztonságot jelentő tároló helyre kerüljenek, amelyek internet segítségével – vagy akár erre alkalmas mobiltelefonnal – távolról is megtekinthetők.

A fejlesztésnek köszönhetően a Médiatáron található összes tartalomhoz otthon, interneten vagy erre alkalmas mobiltelefonon keresztül is hozzáférhetünk. Segítségével, saját webcímünkön át megoszthatjuk a médiatartalmakat, elérhetjük és bemutathatjuk fotóinkat, zenéiket. Az eszköz a hálózatba kötött számítógépekről naponta automatikus biztonsági mentést készít, így az elveszett fájlokat, vagy akár a számítógép összes adatát könnyen helyreállíthatjuk, sőt a tárhelyet – külső háttértár segítségével – a későbbi igényeinknek megfelelően bővíthetjük. Ráadásul ezek a lehetőségek a Médiatár kezelőfelületén igen egyszerűen és gyorsan elvégezhetők.

A T-Home kínálatában megjelenő Médiatár kétféle változatban kapható: az egyik 500 GB tárolókapacitással rendelkezik, míg a másikon kétszer akkora tárhely van. Ez utóbbi eszközben két 500 GB méretű merevlemez van, így adatokat duplikálva is készíthetünk biztonsági másolatot. Használatához legalább olyan otthoni számítógép szükséges, amelyik támogatott verziójú operációs rendszert – Windows XP Szerviz csomag 2 (SP2), újabb Windows Vista, Windows 7 – futtat, és vezetékes, vezeték nélküli hálózaton, vagy erre alkalmas mobiltelefonon keresztül csatlakozik az otthoni vagy irodai szélessávú internethálózathoz. Az 500 GB -os merevlemezzel rendelkező Médiatár bruttó 59990 forintba, a 2 x 500 GB -os pedig 87990 forintba kerül.

Az eszközzel és az ajánlattal kapcsolatban további információ a www.t-home.hu oldalon található.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50