Érintőképernyős HP üzleti okostelefon

Milkovits Gábor, 2008. október 21. 22:05

A Hewlett-Packard úgy döntött, hogy a divathullámot meglovagolva maga is egy érintőképernyővel ellátott mobilkészüléket hoz forgalomba, amely a biztonság és a célcsoport kedvéért kicsúsztatható QWERTY billentyűzettel is fel van szerelve.

A HP iPaq Data Messenger azért még egyértelműen az üzletembereknek és cégvezetőknek készült, így például a kezelőfelület megmaradt a megszokott Windows Mobile-alapokon, ellentétben például az Apple iPhone-nal, amely teljesen új, ujjmozdulatokra reagáló interfészt vezetett be. Emellett ott van rajta a kicsúsztatható teljes billentyűzet a céges e-mailekhez és üzenetekhez, az érintőképernyő és a kezelőfelület pedig a fent említettekből következően inkább a pálcás, semmint az ujjal végzett vezérléshez ideális.

A HP iPaq Business Navigator nyugodtan nevezhető kísérleti készüléknek, amely megpróbálja kipuhatolni, vajon az üzleti szegmensben mennyire válhat népszerűvé az érintőképernyő annak ellenére, hogy felmérések szerint igény egyelőre nemigen mutatkozik iránta. De így volt ez még egy-két éve a kamerával is, most pedig az említett készülék például már egy 3,1 megapixeles, autofókuszos példánnyal van felszerelve. A mobil érintőképernyője egy 2,8” QVGA modell, ezeken kívül pedig GPS navigáció és 8 GB-os kártyát támogató microSD csatlakozó is található a készüléken. A gyártó a forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket.

Kulcsszavak: HPQ okostelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59