Duna TV és a Duna II Autonómia csatornája digitális földi platformon

Kovács Attila, 2008. november 27. 15:30

A Duna  TV  (adása HD formátumban!) elsőként  csatlakozik  az Antenna Hungária MinDig  TV földi  digitális  televíziós szolgáltatáshoz. További csatornaként a Duna II Autonómia adása SD formátumban lesz elérhető.

A mai napon megszületett a 12 évre szóló, hosszú távú megállapodás az Antenna Hungária csoport és a Duna Televízió Zrt. között a MinDig TV digitális földi platformon történő részvételről: a Duna Televízió adásai 2008. december 1-jétől, előfizetési díj nélkül lesznek elérhetők a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A Duna TV adása nagyfelbontású HD formátumban, további új földi csatornaként a Duna II Autonómia adása pedig hagyományos felbontásban, SD formátumban lesz elérhető. Mindkét csatorna ugyanazon a multiplexen fog helyet kapni.
 
Mint ismeretes, a  MinDig  TV  szolgáltatás  Budapest,  Kabhegy  és  Szentes adóállomások  körzetében  indul  el  december  1-jén,  közel  60%-os  lakossági lefedettséggel.  A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő állapotban  lévő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy DVB-T MPEG-4 HD tunerrel felszerelt integrált televízió szükséges.
 
Az Antenna Hungária ígéri: decembertől megjelennek a megfelelő üzletek kínálatában a MinDig TV matricás dekóderek és integrált televízió készülékek. A matrica garanciát jelent arra, hogy a készülék alkalmas a digitális földi televíziós sugárzás vételére.  A két cég közötti együttműködés a kommunikációs tevékenységre is kiterjed, a Duna Televízió kiemelt partnerként működik közre a digitális átállás kommunikációjában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50