8 ezres leépítésre készül a Sony

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 9. 19:09

A Sony egyik szóvivője bejelentette, hogy a vállalat több ezres leépítésre készül, továbbá a befektetések mértékét is a korábban tervezett kétharmadára csökkentik.

A gazdasági válság az élet minden területére kihat, így az IT-vállalatok is egymás után jelentik be a megszorító intézkedéseket. A Sony már októberben jelezte, hogy rövidesen üzembezárásokkal és elbocsátásokkal fognak reagálni a nehéz pénzügyi helyzetre, most viszont részleteket is közölt a vállalat. Az IT-konszern világszerte 160 ezer embert foglalkoztat, a munkásállomány 5%-át, azaz 8 ezer embert most utcára tesznek, továbbá a bérmunkásoktól is megválnak. S a megszorító intézkedéseknek itt még nincs vége, a Sony minden tizedik gyárát bezárja az elkövetkező hónapok során, továbbá a tervezett befektetések területén is jelentős kurtítások várhatóak, így 30%-ot lefaragnak a jövendő beruházásokra szánt összegekből. A takarékossági lépések érintik a szlovákiai LCD-üzemet is, melynek kibővítését tervezte a vállalat, ám úgy tűnik, ez most várat magára. Magától értetődő, hogy a nem jövedelmező területekről is elvonja a tőkét az IT-konszern. A hivatalos közlemény szerint a megszorító intézkedéseket 2009 áprilisáig végrehajtják. A most bejelentett lépések mintegy 833 millió euró megtakarítást jelentenek, a leépítésekkel és üzembezárásokkal járó költségekről nem nyilatkozott a japán vállalat szóvivője.

Kulcsszavak: Sony +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14