Android-alapú iPhone klón a Lenovo-tól

Milkovits Gábor, 2008. december 13. 14:11

Az internetes sajtóban megjelent információk szerint a Lenovo számítógépgyártó egy teljes érintőképernyős okostelefont tervez piacra dobni, amelyen a Google nyílt forráskódú operációs rendszere fut.

A modmyGphone oldalon egy állítólag hiteles fotó is megjelent a készülékről, amely az Apple iPhone-hoz hasonlóan gyakorlatilag teljes érintőképernyős vezérléssel működne, illetve egy-két kiegészítő gombbal is el lenne látva. A telefon a kép alapján valószínűleg csak virtuális billentyűzetet kínál, ellentétben a HTC G1 Android mobil kicsúsztatható verziójával. A hír és a kép valódiságát nehéz lenne megerősíteni, ugyanakkor mellette szól, hogy a kínai állami mobilszolgáltató kifejezetten támogatja az Android helyi változatának számító „Open Mobile System” platformon működő készülékek fejlesztését. Ezeknek többek között ugyanis megvan az az előnyük, hogy támogatják a helyi 3G-t, a speciálisan kínai TD-SCDMA mobil távközlési szabványt.

A fenti koncepcióba jól beleillik egy hazai gyártó, a Lenovo. A China Mobile eddigi stratégiája pedig szintén erősíteni látszik az értesülés valóságtartalmát, korábban ugyanis az állami cég éppen azért utasította vissza az Apple iPhone forgalmazását, mert nem akart egy külföldi céggel osztozni a nyereségen. Ennek logikus folytatása lenne, hogy egy konkurens kínai mobilt kezdjenek forgalmazni.

Kulcsszavak: Lenovo okostelefon Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55