McAfee: kedvező idei növekedés, visszafogott 2009-es várakozások

Kovács Attila, 2008. december 18. 18:04

A McAfee mai hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóján Barna Tamás, az it-biztonsági cég CEE régiós technikai vezetője (téma: víruskörkép, vezető biztonsági események, előrejelzések) és Tóth Árpád, magyarországi McAfee képviselő (vállalati események, új megoldások, kutatások, együttműködések, hazai eredmények) adott tájékoztatást.               

Az év során megjelentetett új megoldások: Total Protection for Network; Total Protection for Virtualization; Total Protection for Secure Business; VirusScan Enterprise SAP; VirusScan Enterprise for Storage. A jelentősebb kutatások és azok eredményei között említhető a McAfee S.P.A.M. kísérlete (50 résztvevő, 30 napon át).                                                                 
 
Nemzetközi együttműködési megállapodások:                  

  • a McAfee globális megállapodást kötött a HP gyárral, amely a HP üzleti PC-ken és notebookokon 60 napos próbahasználatot biztosít az előre installált McAfee Total Protection szoftverre,                                                                    
  • a McAfee és a Toshiba kizárólagos együttműködést jelentett be, melynek keretében a Toshiba az Internet Security Suite 30 napos próbaverzióját telepíti a kis és közepes laptopjaira,                                              
  • a McAfee és a HP Procurve üzletága megegyezett arról, hogy olyan megoldásokat fejlesztenek közösen, amelyek a McAfee információbiztonsági és a Procurve hálózati portfoliójának kombinációján alapulnak,                                                                     
  • a McAfee többéves együttműködési megállapodást írt alá az Acerrel arról, hogy a vállalat az otthoni felhasználásra szánt gépeit a McAfee Internet Security Suite with SiteAdvisor termékkel ellátva hozza forgalomba, továbbá azokhoz 28 nyelven nyújt támogatást (többek között magyarul is),                                                              
  • a McAfee és az Intel szoros együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a vPro technológián alapuló, az operációs rendszer alatti szinten nyújtson biztonsági szolgáltatást,                                                                  
  • a McAfee az első biztonsági cég, amely széleskörű együttműködésbe kezdett a VMware vállalattal a virtualizáció biztonságágának javítása céljából.        

 
Magyarországi eredmények


1. 2008-ban 30 százalékos növekedés az árbevételben; idén megszületett a McAfee magyarországi történetének első 1 millió dollárt meghaladó üzlete. A megállapodás megoldások csomagban történő értékesítését foglalta magában, mint az e-mail és Web Security Appliance, vagy az IPS behatolás-védelem. 
2. Befejeződött a Magyar Telekom több mint 15 ezer felhasználót számláló végpontjain a McAfee Total Protection telepítése.
3. A McAfee útjára indította saját tantermi képzési rendszerét, amely végfelhasználók számára is lehetővé teszi minősítések megszerzését.
4. A pénzügyi-gazdasági válság erősödésével a McAfee úgy érzi, a vállalati és magán adatok védelme sokkal inkább az IT stratégiák előterébe került, mivel jelentősen növekszik az igény az adatszivárgás elleni védelemre (DLP) és a titkosításra a hazai piacon.
5. A kormányzati szegmensben meglepően igen nagyarányú  volt a növekedés, aminek egyik oka lehet, hogy sikeresen megkötötték év elején a KSZF keretszerződést, illetve az Európai Uniós biztonsági ajánlások, direktívák is egyre inkább szerepet kapnak a kormányzati infrastruktúrák átalakítása során.
6. Az Informatikai Biztonság Napjának ismét kiemelt támogatója volt a McAfee csakúgy, mint a Secure Computing.

A Prím Online kérdéseire adott válaszok:

  • továbbra is bizonytalan egy korszerű magyar nyelvű saját honlap működtetése;
  • az év folyamán az itteni partnerek száma 20 százalékkal nőtt, az 50 McAfee partnerből a minősítettek száma 30,
  • továbbra is elhanyagolható volt a Linux operációs rendszerekre a termékértékesítés (a Total Protection integrált csomagnak nem része).    

 

Kulcsszavak: McAfee +céginfo McAfee-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14