LG Arena: multimédiatelefon 3D-s menüvel

forrás Prim Online, 2009. február 17. 08:23

Az LG Electronics a 2009-es Mobil Világkongresszuson mutatta be az LG Arena-t. Az LG KM900 a multimédiás funkciók teljes palettájával rendelkező mobiltelefon, amely új S-Class 3D-s kezelőfelülete révén egyedülálló látványt és hangzást nyújt.

Az LG 2009-es mobiltelefon-kínálatának vezető modellje az új generációs 3D-s felhasználói felületen túl a világon jelenleg egyedüli multimédiatelefonként tartalmazza a Dolby Mobile technológiáját is. Így biztosít tökéletes térhatású hangélményt a videókhoz, és emeli ki a zene hangzását. A testre szabható S-Class (S – superior, azaz kiváló) 3D-s kezelőfelület elsőként az LG Arena-ban jelenik meg, de az év során piacra kerülő további prémiumkategóriás LG modellekben is megtalálható lesz.

S-Class 3 dimenziós kezelőfelület
A testre szabható és dinamikus, érintéssel működő 3D-s kezelőfelületnek köszönhetően leegyszerűsödik a keresés a névjegyzékben és a gazdag multimédia tárban, ami jó hír mindazoknak, akik a hagyományos analóg világban könnyebben boldogulnának. Az Arena görgethető elrendezésben jeleníti meg a menüket, mintha egy filmtekercsre lennének rögzítve, a lehetséges választásokat pedig testre szabható ikonok jelzik. A készülék kamera üzemmódjában a képernyőn megjelenő, számos csúcskategóriás fényképezőgépen is megtalálható tekerőgomb megkönnyíti a kép beállításainak testreszabását.

Gyors és dinamikus
Az Arena S-Class kezelőfelületét úgy alkották meg, hogy kihasználja az érintőképernyő előnyeit, és így mellőzze a szükségtelen menüket és lépéseket. A felület lelke egy 3 dimenziós kocka, amely négy testre szabható kiindulási képernyőt biztosít, ahonnan valamennyi funkció gyorsan, a kocka - egyetlen ujjmozdulattal történő - átfordításával elérhető. A kockán négyszer annyi parancsikon fér el, mint egyetlen képernyőn, így könnyebb elérni a menüket.
A gyors navigációra ügyeltek az Arena listaszerkezetének tervezésekor is, amelyek megkönnyítik a böngészést a névjegyek és más katalogizált adatok között. A listaelemek érintésre, gumiszalaghoz hasonlóan nyúlnak, és részletesebb információt, további parancsokat vagy könnyű szerkesztést tesznek elérhetővé. Így kiküszöbölhető egy extra lépés, ezzel pedig idő takarítható meg, és egyszerűbben érhetők el más lehetőségek.
A menük közötti gyors, ugyanakkor egyszerű 3D-s váltást az LG S-Class kezelőfelület, valamint a csúcsteljesítményű AMD processzor kombinációja teszi lehetővé.


Szórakoztató

Az Arena színes grafikájának dinamizmusa leginkább a telefon képgalériájában mutatkozik meg. Függőlegesen tartott állapotban a telefon rendezett sorokban jeleníti meg a fényképeket, de amint az oldalára fordítják a telefont, a fotók lecsúsznak a képernyőről, majd jóval nagyobb méretben újra megjelennek. Ujjunkat felülről lefelé húzva a különböző napokon készített fényképek jeleníthetők meg, míg balról jobbra az egy napon készült fotókat láthatjuk.
Továbblépve az analóg ébresztőórára és a rádióra, mindkettő használata olyan, mintha egy valódi óra mutatóját állítaná be, illetve egy igazi vevőt hangolna.
Az S-Class 3D-s menüről juthatunk el a multimédia funkciókhoz, amelyek többek között természetes hangzással és páratlanul éles képekkel növelik a telefon nyújtotta szórakozás élményét.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50