Valódi hasznot hoz a virtuális asszisztencia

forrás Prim Online, 2009. február 18. 14:12

A magyarországi kkv-k egyik leghatékonyabb megoldása a költségcsökkentésre, a virtuális asszisztencia szolgáltatások ésszerű igénybevétele. Ennek ellenére kevés cégvezetőnek van fogalma arról, hogy valójában milyen hasznot húzhatnak ebből, mely területeken lehet segítségükre, létezik-e olyan szolgáltató, aki ki tudja elégíteni vállalkozásuk igényeit, valamint pontosan mennyit takaríthatnak meg ezzel a megoldással?

Először is azt kell tisztáni, hogy mi az a virtuális asszisztencia. A virtuális asszisztensek távolról segítik a vállalkozásokat, minden olyan feladat teljesítésével, amely számítógép, telefon és internet segítségével elvégezhető. Ilyen formában segíteni a vállalkozásokat nem könnyű, mivel a vállalatok nem szívesen bízzák adataikat egy idegen személyre, továbbá ritkán elegendő egyetlen asszisztens a megrendelt munkákhoz. Magyarországon a VIRTUALAID honosította meg a virtuális asszisztenciát, ugyanis szigorú titoktartási nyilatkozatok és részletes szerződések biztosítják a vállalatokat arról, hogy adataik semmilyen körülmények között nem kerülnek harmadik fél kezébe. Mindezek mellett, a VIRTUALAID IT-kommunikációs rendszere is magas szintű adatbizotnsági funkciókkal rendelkezik.

Ami az elvállalható feladatok mennyiségét és minőségét illeti, jelen pillanatban 726 aktív virtuális asszisztenssel rendelkezik a vállalat. A magyarországi piacon egyedülálló, innovatív munkaszervezés keretén belül, szerteágazó szolgáltatási területeken tudják segíteni a vállalkozások életét. Ez azt jelenti, hogy a gépeléstől kezdve, a médiaanalízisen át, a grafikai munkákig, lehetetlent nem ismerve, mindent el tudnak végezni. A feladatok rövid határidőn belül készülnek el, illetve többszörös ellenőrzés után kerülnek az ügyfél kezébe. Mivel a VIRTUALAID egy személyben felelős adott feladat elvégzéséért, ezért az ügyfél részére számlát állít ki a teljesített tevékenységről, amelyet költségként el lehet számolni, valamint az Áfa tartamát vissza lehet igényelni. Nem elhanyagolható tény, hogy egy nagyobb adatmennyiséggel járó projekt kapcsán, nem szükséges további asszisztenseket állományba venni, így megtakarítható a teljes bérezzésekel járó költség, továbbá nem kell új munkaállomásokat kialakítani –íróasztal, telefon, számítógép. Az irodát sem kell kibővíteni egy-egy nagyobb megrendelés teljesítéséhez, így nem növekszik az iroda fenntartási költsége sem -fűtés, légkondicionáló, telefonszámla, stb. A fentieket projektenként, részletesen le lehet bontani, így kitűnik, hogy a versenyelőny egyértelmű, mert egyetlen vállalkozás sem képes 50% árelőnnyel dolgozni.

Kis- és nagyvállalatok egyaránt számolhatnak ezzel a megoldással, mert költséghatékonysága mellett, lényegesen gyorsabban teljesíthetőek a megrendelések. Egy egyszerű pédát tekintve: egy vállalkozásnak szüksége van 5.000 oldal korrektúrázásra, amelyet két, már alkalmazásban lévő asszisztens kb. 400 munkaóra alatt tud teljesíteni. Figyelembe véve, hogy a számítógépen dolgozók, minimum 10 perc szünetet kell tartsanak óránként, valamint feltételezve, hogy az ebédszünetet ledolgozzák, az effektív munkavégzés kb. 7 órára csökken. Ezek alapján, a két asszisztensnek 28,5 munkanap szükésges a feladat teljesítéséhez, mialatt semmi mással nem tudnak foglalkozni. Ezzel szemben a VIRTUALAID asszisztensei, a könnyebb számolás érdekében, 40 asszisztens, napi 4 óra munkaidőben, 2,5 nap alatt teljesíti a feladatot. A kényelmes teljesítést szem előtt tartva, a vállalat 5 munkanap, azaz egy hét alatt végezné el a feladatot, míg alapesetben a 2 asszisztens majdnem 1,5 hónapon keresztül korrektúrázna megállás nélkül, dupla áron.

Kulcsszavak: ügyvitel

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55