Negyedével kevesebb kiállító a Cebit-en

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 20. 18:00

Az idei Cebit-en 25%-kal kevesebb vállalat fogja képviseltetni magát, mint tavaly - jelentette be a technológiai vásárt szervező cég vezetője.

Drasztikus csökkenés tapasztalható a 2008-as adatokhoz képest, jövő hónapban mindössze 4.300 elektronikai vállalat fogja felvonultatni legújabb termékeit a szakma egyik legrangosabb eseményén Hannoverben, egy évvel ezelőtt még 5845 cég iratkozott fel a listára - nyilatkozta a sajtónak Ernst Raue, a Deutsche Messe AG elnöke. Raue ennek ellenére optimizmusának adott hangot, szerinte az is óriási sikerként értékelhető, hogy 4 ezernél több gyártó szeretne részt venni a kiállításon, ez pedig azt bizonyítja, hogy a szakma legjava derűlátó a jövőt illetően, és szeretné minél hamarabb maga mögött tudni a recessziós időszakot. Sajnos az elmaradt 1500 kiállító feltehetőleg anyagi gondokkal küzd, ezek egy része már csődbe ment, a maradék pedig kénytelen volt megnyirbálni a marketing költségvetést is, így már nem engedhetik meg maguknak a Cebit-en való részvételt. A Deutsche Messe AG elnöke azonban rávilágított arra, hogy olyanok is vannak, akik többéves kimaradás után ismét megjelennek a hannoveri standokon, ilyen például a Dell és a Nokia Siemens Networks.
Az idei Cebit-et ünnepélyes keretek között Angela Merkel kancellár fogja megnyitni március 3-án, a rangos eseményen azonban tiszteletét teszi Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger is.

Kulcsszavak: CeBIT kiállítás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50