Egy Google-felhasználó felfedezte Atlantiszt

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 21. 19:12

Egy brit internetező a Google nemrég kiadott óceán-adatbázisának a tanulmányozása közben Afrika partjaitól nyugatra megtalálta az elsüllyedt Atlantiszt - állítja ő.

A felfedező a Kanári Szigetektől olyan ezer kilométerre pillantotta meg az online térképen a meglehetősen furcsa, városszerű geometriai formákat a víz alatt. Ha tüzetesebben megvizsgáljuk a fotót, akkor valóban kivehető egy utcarendszerhez hasonlító alakzat, ami arra enged következtetni, hogy egy víz alatti település körvonalait látjuk. Innen az asszociáció a legendákból és Platón írásaiból ismert Atlantisszal, a természeti katasztrófa következtében elsüllyedt szigettel. A bejelentés hírére az archeológusok és történészek felkapták a fejüket, és megindultak a találgatások, hogy vajon valóban a hajdan eltűnt ókori civilizáció nyomára bukkantak-e? Sokan úgy vélték, hogy a fotón látható alakzat túlságosan strukturált ahhoz, hogy pusztán természeti képződmény legyen, és az sem lehet véletlen, hogy a görög filozófus által megjelölt helyen bukkant rá a brit internetező a legendás város nyomaira.

A Google azonban gyorsan reagált a szenzációra, és a szabályos tengeralatti mértani alakzatot egy egyszerű szoftverhibával magyarázta. A fotón látható utcaszerű képződmény a térséget radarral feltérképező hajók útvonalát jelöli - olvasható a keresőóriás által kiadott közleményben.

Kulcsszavak: Google térkép tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50