Schwarzenegger megnyitotta a Cebit-et

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 3. 12:19

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója és Angela Merkel német kancellár nyitották meg tegnap este a több ezer kiállítót számláló Cebit technológiai vásárt. A két politikus összefogásra és kitartásra ösztönzi a szakmát.

Az egykori filmsztár felszólította az IT-ipart, hogy kovácsoljon tőkét magának a gazdasági válságból, tekintse ezt egy esélynek az újrakezdésre, mivel: "Csakis a vesztesek sírnak, a győztesek előre néznek. Fel kell állnunk, és nem hagyhatjuk, hogy az élet a sárba nyomja a fejünket"- hangzott a kaliforniai kormányzó szónoklata. Schwarzenegger beszédében visszaemlékezett pályája kezdetére, valamint párhuzamot vont karrierje alakulása és a jelenlegi gazdasági válság között mondván, hogy kezdő kulturista korában ő sem gondolta volna, hogy valaha kalifornia kormányzójaként fog visszatérni Németországba. A filmsztár a következő, már szállóigeként ismert mondattal fejezte be beszédét: "I'll be back. Hasta la vista, Baby!"

Schwarzenegger után Angela Merkel is felszólalt, aki elmondta, hogy szerinte a Cebit egy megfelelő találkozóhely a piacvezető cégek és a politikai elit számára, akiknek itt módjában áll megvitatni a jelenlegi helyzetet, és közös erővel talán sikerül megtalálni a válságból kivezető utat. A német kancellár felszólította a vállalatokat az IT-berendezések beszerzésére fordítandó összegek növelésére, mivel szerinte az információtechnológiai befektetések minden körülmények között megtérülnek. Merkel beszélt még továbbá országa szélessáv-bővítő terveiről is, amit a 19. századi vasútépítéshez hasonlított.

A Cebit 2009 fő témái a Green IT, a mobil internet, a Cloud Computing és a nagy népszerűségnek örvendő netbook-ok lesznek. Az idei esztendőben sajnos negyedével kevesebb kiállító vonultatja fel termékeit, a résztvevők számának a megcsappanását a szervezők egyértelműen a gazdasági válság elmélyülésével magyarázzák.

Kulcsszavak: CeBIT kiállítás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50