Lazít a Microsoft-megfigyelésen az EU

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 5. 07:05

Az Európai Bizottság egyik szóvivője bejelentette, hogy a jövőben lazábbra veszik a gyeplőt a a redmondi konszernnel szemben, ugyanis a vállalat hozzáállása megváltozott az utóbbi időben.

Éveken keresztül az EU-Microsoft perektől volt hangos a sajtó, az EB azonban megszelídülni látszik, s korábbi szigorából engedni fog. 2004-ben az Európai Bíróság arra kötelezte a szoftveróriást, hogy a jövőben bocsássa konkurensei rendelkezésére a szoftvereivel kapcsolatos interoperabilitást lehetővé tévő dokumentumokat. Mostanáig belső emberek ellenőrizték, hogy a vállalat eleget tesz-e a követeléseknek, a jövőben azonban külső szakértők fogják ellátni ezt a feladatot, akik nem fognak olyan alaposan és olyan gyakran a vállalat körmére nézni, mint a bizottság által megbízott személyek. Az EU tapasztalata az, hogy a Microsoft már másképpen viszonyul az ügyhöz, és nagyobb kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot, mint korábban, ezért nem tartja szükségesnek a jövőben a teljes idejű alkalmazottak által végzett ellenőrzést.
Nem csoda azonban, hogy a redmondi konszern meghajolt az Unió akarata előtt, ugyanis az utóbbi évek során 1,7 milliárd euróra büntették versenyellenes magatartása miatt.

Kulcsszavak: Microsoft +céginfo EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50