Időutazás a Marson

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 18. 06:15

A Google Earth adatbázisa újabb felbecsülhetetlen értékű anyagokkal bővült, ezúttal a Mars-kutatóknak kedvez a vállalat.

A keresőóriás legutóbbi Earth-frissítése után immár az óceánok feneke is láthatóvá vált, a mostani update pedig már lehetővé teszi az időutazást is a Marson, köszönhetően az archív rajzoknak. A felhasználók az aktuális fotókon kívül előhívhatnak egy-másfél évszázados ábrákat is, melyeket olyan neves csillagászok készítettek, mint a 19. században született olasz nemzetiségű Giovanni Schiaparelli és Percival Lowell, akik annak idején azt feltételezték, hogy van élet a vörös bolygón, és egész életüket a római hadistenről elnevezett planéta vizsgálatának szentelték. Az internetezők az alkalmazás szimbólumai közül hívhatják elő az archaikus képeket, és ha végeztek az anyag vizsgálatával, akkor a Live from Mars gombra kattintva átválthatnak az Odüsszeusz űrszonda aktuális fotóira. A frissítéssel egy a planéta történetét és az azzal kapcsolatos érdekességeket részletesen bemutató hanganyag is belekerült az adatbázisba.

Akik szeretnének részt venni az élménydús virtuális Mars-utazáson, azok innen tölthetik le a Google Earth aktuális verzióját: http://earth.google.com/

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50