Google Wave - az online kommunikáció jövője

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 29. 20:39

A Google lerántotta a leplet Wave névre keresztelt szolgáltatásáról, amely az e-mail egy továbbfejlesztett, számos webkettes tulajdonsággal kibővített változata.

A keresőóriás szerint már idejétmúltnak számítanak a hagyományos elektronikus levelezési formák valamint az azonnali üzenetküldők, szükség van azok megújítására. A Wave egyesíti az előbb említett kommunikációs megoldásokat, és felfrissíti azt a fotó-, videó- és dokumentummegotszás képességével, sőt alkalmazások vagy internetes keresések is beilleszthetők valós időben az innovatív platformba. A felhasználók meghívhatnak az aktuális beszélgetésbe másokat, csetelhetnek egymással, válaszolhatnak a régebbi bejegyzésekre, megoszthatják másokkal fotóikat, videóikat, előhívhatják egy kis ablakban a Google Maps-et, vagy akár közösen szerkeszthetnek egy dokumentumot, ám külső szoftverek is integrálhatóak. A vállalat egy sakkprogram beillesztésével demonstrálta az alkalmazások befűzésének a lehetőségét. A szolgáltatáspaletta természetesen bővíthető Plugin-okkal, sőt a platform beágyazható lesz weboldalakba is.
Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Google mikor végez a fejlesztési munkálatokkal, előreláthatólag azonban még idén elérhetővé válik a kommunikációs platform a nagyközönség számára is.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50