Három új Sony Ericsson mobil

Milkovits Gábor, 2009. május 30. 11:12

A Sony Ericsson három új mobiltelefont mutatott be, köztük egy olyan újszerű modellt is, amely összekapcsolható és szinkronizálható a Sony Playstation 3 játékkonzoljával.

Az Aino elnevezésű mobilról ugyanis böngészhetők a PS3-on tárolt multimédiás tartalmak, akár az interneten keresztül is, valahogy úgy, ahogyan egy ideje a PSP hordozható játékgéppel. A PS3 játékokat vagy a nagyfelbontású videókat ugyanakkor egyelőre nem lehet kezelni a telefonról. A készülék összecsukott állapotában a 3”, 240 x 432 képpontos, 16 millió színárnyalatú érintőképernyőről vezérelhető, míg szétcsúsztatva megjelennek a kezelőgombok is. Az Aino emellett 8 megapixeles kamerával, 8 GB-os tartozék microSD kártyával, sztereó Bluetooth-al és WiFi-vel is rendelkezik. Az ára ennek ellenére talán mégsem lesz csillagászati, mivel a 3G modul például kimaradt belőle.

A másik SE újdonság, a Mobile World Congress-en még Idou néven bemutatott, szórakozásközpontú Satio, amelynek fő erőssége a 12 megapixeles kamera és a hozzá tartozó xenon vaku – ez a párosítás mindeddig páratlan Európában. További érdekesség, hogy ez lesz az első olyan mobil, amelyen az immár nyílt forráskódú, új Symbian operációs rendszer fut majd. A hálózati kapcsolatok tárháza szinte kimeríthetetlen: a HSDPA és HSUPA 3G mellett megtalálható rajta a sztereó Bluetooth, illetve a GPS és WiFi modul is. A kijelző pedig egy 3,5”, 640 x 360 képpontos érintőképernyő.



A harmadik most bemutatott modell a Sony Ericsson Yari, amelynek 5 megapixeles kamerája autofókuszos, emellett pedig mozgásérzékelőként is funkcionál úgy, hogy a látóterében végzett kézmozdulatokkal irányíthatók a játékok. A termékhez 1 GB-os microSD kártya jár tartozékként, emellett pedig szintén van benne HSDPA, GPS, WiFi és sztereó Bluetooth. További kiegészítő a Walkman 4 zenelejátszó szoftver, amely különböző témák segítségével sokoldalúan testre szabható.

A Sony Ericsson ősszel tervezi piacra dobni a most bemutatott készülékeket. Egyes vélemények szerint a PS3-mal együttműködő Aino biztos jele annak, hogy a Sony nagyobb ellenőrzésre törekszik az Ericsson-nal fele-fele arányban birtokolt mobilcég felett. A német Manager Magazin márciusban arról cikkezett, hogy értesüléseik alapján az Ericsson szívesen eladná 50 százalékos részesedését a Sony-nak a közös mobiltelefon-gyártó cégből, a japán partnert pedig állítólag érdekli az üzleti lehetőség.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14