Buszmenetrenddel és programokkal szolgál egy ingyenes bécsi mobilszám

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 19. 09:39

Az összes bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi tömegközlekedési eszköz menetrendjét tudja a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien ingyenes mobil szolgáltatója, a Qando.

A program - amelynek segítségével jegyek is vásárolhatók - számos egyéb, turisztikailag fontos információt is nyújt. Egy nem túl régi mobiltelefon segítségével bárki bárhol megnézheti, mikor ér a következő busz vagy villamos egy adott megállóba. Sőt még azt is megtudhatja, hogy alacsonypadlós-e a jármű vagy sem. Ez főleg a babakocsis kismamák vagy a mozgáskorlátozottak számára lehet fontos.

 A Qando útvonalat is tud tervezni, mi több, a gyakran lekérdezett fontos útvonalakat és menetrendeket el lehet menteni a mobiltelefonra. Ha közlekedési fennakadások adódnak a vonalon, a rendszer erről külön értesítést küld.

 A program segítségével jegyet is lehet venni autóbuszra, villamosra, és aki kíváncsi úti célja szorosabb környezetére, az egy térképen megnézheti, hogy mi van a közelben.

 A felhasználók olyan kérdésre is választ kaphatnak a megfelelő adatok betáplálása után, hogy hol található a legközelebbi éjszaka is nyitva tartó gyógyszertár vagy melyik pékségben lehet vasárnap délelőtt friss zsemlét vásárolni. A program ingyenesen letölthető mobiltelefon vagy számítógép segítségével, és csak kevés memóriahelyet foglal el.

 Amint az MTI munkatársa Bauer Krisztinától, Bécs város képviseleti irodája munkatársától megtudta, a szolgáltatás igénybevételéhez először is le kell tölteni a Qando programot. Ezt sokféleképpen meg lehet tenni: vagy számítógéppel a www.qando.at oldalról, majd a programot a mobilra kell telepíteni, vagy ugyanezen az oldalon meg kell adni a telefonszámot és a szolgáltató automatikusan megküldi a linket, amelyen keresztül (wap segítségével) közvetlenül a mobilra lehet letölteni a Qandót.

 A szolgáltatás és maga a program ingyenes, pénzbe az internetezés kerül. Ez a mobilszolgáltató - legyen magyar vagy osztrák - tarifáitól függ.

Kulcsszavak: mobilszolg utazás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50