Adatközpont optimalizáló szolgáltatásokat vezet be a HP

Kovács Attila, 2009. július 1. 09:32

A HP június 30-án bejelemtette az európai régióra szabott új adatközpont optimalizáló szolgáltatásait, hibatűrő létesítményekhez kidolgozott szolgáltatási konstrukciója (HP Critical Facilities Services) keretében.

A HP Critical Facilities Services (CFS) adatközpont optimalizáló szolgáltatásai nagyobb beruházás nélkül teszik lehetővé a vállalatok számára a hatékonyság fokozását és a költségek csökkentését. A HP Critical Facilities Services (CFS) üzletága világszerte több, mint 3 000 000 m2 emeltpadlós adatközpontot tervezett, így szakértőik átlátják a nagy megbízhatóságú, hibatűrő létesítmények tervezésében és üzemeltetésében rejlő buktatókat. Létesítményeik akár TIER 4-es szintű besorolással is rendelkeznek (az Uptime Institute rendszerében), így képesek kiszolgálni egy 7x24 órában üzemelő üzleti kritikus IT infrastruktúrát.

A most bejelentett szolgáltatások garantálják a működés folyamatosságát és a létesítmény energiahatékonyságának fenntartását. Segítségükkel az ügyfelek csökkenthetik működési költségeiket és gyorsabban reagálhatnak az üzleti szükségletek változásaira. A szolgáltatások felhasználhatók az adatközpont-megoldások teljes körű megtervezéséhez, meglévő létesítmények átalakításához vagy új, egyedi adatközpontok kialakításához.

A HP szakértői az ügyféllel szorosan együttműködve összehangolják a technológiai- és létesítményterveket a vállalat IT stratégiájával. A szolgáltatások az adatközpontokon felül az irodai környezetben is támogatják a működés optimalizálását, és ezen keresztül a vállalat üzleti eredményeinek javítását.

Deliága Ákos, a HP Magyarország Üzleti Kritikus Szolgáltatásokért felelős üzletágának vezetőjeszerint a most bejelentett szolgáltatások segítségével havonta akár több millió forintos megtakarítás érhető el a hűtési és áramellátási költségek csökkentésén keresztül. A költséghatékony optimalizáló szolgáltatások azonosítják a kapacitás növelésének, a működési költségek csökkentésének és a rendelkezésre állás javításának azonnali lehetőségeit:

·Energiahatékonysági elemzés (HP Energy Efficiency Analysis): A felmérés összeveti az ügyfél adatközpontjának energiafogyasztását és infrastrukturális hatékonyságát a bevált iparági gyakorlattal. Meghatározza a lehetséges optimalizálási és költségcsökkentési területeket, részletes tervet biztosít az energiahatékonyság javításához, a beruházások megtérülésének eléréséhez és a létesítmény megbízható üzemeltetéséhez.
·Alapszintű kapacitásfelmérés (HP Basic Capacity Survey): A szolgáltatás során a HP szakértője kvantitatív jellegű kapacitási és rendelkezésre állási információkat nyújt a gépteremről az infrastruktúra-erőforrások pontosabb priorizálásához és kiosztásához.
·Infrastruktúra állapotának és kapacitásának elemzése (HP Infrastructure Condition and Capacity Analysis): A kritikus technológiák rendszerről rendszerre történő értékelésével javítja az adatközpont megbízhatóságát. Összehasonlítja a létesítmény energiaellátási és hűtési kapacitását az aktuális hűtési- és energiaterheléssel, kvantitatív információkat nyújtva ezzel az ügyfeleknek a kapacitástervezéshez vagy a jövőbeni bővítéshez.
·Átfogó energiahatékonysági elemzés (HP Comprehensive Energy Efficiency Assessment): Az átfogó felmérés eredményeire támaszkodva optimalizálható az adatközpont hűtése, csökkenthetők a működési költségek, növelhető a kapacitás és fokozható a megbízhatóság. Az értékelés a hideg és a meleg levegő számítógépes áramlásdinamikai (Computational Fluid Dynamics) modellezése alapján javaslatot tesz a hűtés hatásfokának javítására.

 A HP adatközpont optimalizáló szolgáltatásai előre rögzített árú szolgáltatáscsomag formájában rendelhetők.

Kulcsszavak: HP adatközpont

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50