Rekord pénzügyi második negyedév a Check Pointnál

Kovács Attila, 2009. augusztus 3. 16:06

A Check Point bejelentette a 2009. június 30-ával végződő második negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A világ minden részén nőtt a bevétel és minden korábbinál magasabb szintet ért el. Éves szinten 12%-kal nőtt a cég bevétele és a nem-GAAP egy részvényre jutó hozam. Továbbá: a Nokia biztonsági berendezések üzletág sikeres akvizíciójával kapcsolatba hozható szinergiák jelentősen hozzájárultak a rekordszintű eredményekhez és segítettek elérni az 52%-os nem-GAAP szerinti működési árrést.

2009. második negyedévének legfontosabb pénzügyi adatai:

Teljes bevétel: 223,6 millió dollár, ami 12%-os növekedést jelent a 2008. második negyedévének 199,6 millió dolláros eredményéhez és 15%-os növekedést a folyó év első negyedévéhez képest.

GAAP működési eredmény: 86,7 millió dollár (egy évvel ezelőtt ez az adat 83,6 millió dollár) volt.

Nem-GAAP működési eredmény: 116,4 millió dollár, ami 15%-os növekedés az egy évvel ezelőtti 100,9 millió dollárhoz képest. A nem-GAAP üzemi eredményhányad 52% volt.

GAAP nettó bevétel és bővített egy részvényre jutó hozam (EPS): a GAAP nettó bevétel 75,6 millió dollár, míg 2008. második negyedévében 79,2 millió dollár volt. A bővített egy részvényre jutó hozam 0,36 dollár volt mindkét időszakban. A nem-GAAP EPS 0,45 dollár, ami 6%-os növekedés 2008. első negyedévének 0,43 dollárjához képest. A 2009. második negyedéves GAAP nettó bevétel tartalmazza az immateriális javak amortizációját, összesen 4,6 millió dollár értékben (0,02 dollár részvényenkénti nyereség), valamint a Nokia biztonsági berendezések üzletág akvizíciójával kapcsolatos, vállalati átalakítási költségeket 11,9 millió dollár értékben (0,06 dollár részvényenkénti nyereség).

Nem-GAAP nettó bevétel és bővített egy részvényre jutó hozam (EPS): a nem-GAAP nettó bevétel 100,9 millió dollár, míg 2008. második negyedévében 92,7 millió dollár volt. A bővített egy részvényre jutó hozam 0,48 dollár volt, ami 12%-os növekedés 2008. második negyedévének 0,43 dolláros eredményéhez képest.

Jövedelemelhatárolás: 2009. június 30-án 362,1 millió dollár, ami a 2008. június 30-i jövedelemelhatároláshoz képest 82,9 millió dolláros, azaz 30%-os növekedés.

Cash Flow: A működésből származó cash flow 112,7 millió dollár volt, ami 37%-os növekedés a 2008. második negyedéves 82,6 millió dollárhoz képest. 2009. június 30-án a vállalat 1,63 milliárd dollárral rendelkezett készpénzben és befektetésben.
 
Részvény-visszavásárlási program: 2009. második negyedéve során a Check Point mintegy 2,2 millió részvényt vásárolt, 50,0 millió dollár összértékben.

A negyedév üzleti hírei, újdonságai 

A negyedév során a cég bővítette termékportfolióját: bemutatták a Power-1 11000 berendezés-családot, a SMART-1menedzsmnet berendezéseket,ugyanakkor lezajlott az IP berendezések átvétele a Nokiától. Mindemellett, szintén az akvizícióhoz kapcsolódóan, 300 fővel bővült a náluk dolgozó szakemberek köre, elsősorban értékesítés és marketing, K+F, illetve a műszaki szolgáltatások területén. 2009 második negyedéve során a cég bővítette biztonsági hardver berendezés portfólióját. Áprilisban lezárta a Nokia biztonsági berendezések üzletág akvizícióját és bejelentette a Check Point IP berendezéscsaládját. Ennek köszönhetően a korábbi Nokia berendezés-felhasználók először élvezhetik az integrált IPS előnyeit. Nem sokkal később bejelentette a software blade architektúrán alapuló Power-1 11000 sorozat berendezéseit, amelyeket a nagy teljesítményigényű környezetek számára terveztek.

Ugyancsak a második negyedév során mutatták be a SMART-1 berendezéseket, amelyekkel folytatják azon törekvésüket, hogy egyszerűsített biztonság-menedzsmentet kínáljanak a vállalatok számára, miközben a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtják. A SMART-1 a Check Point Sofware Blade architektúrára épít, miközben a hálózat, az IPS és a végpont-biztonsági szabályzat-menedzsment egyesítése révén rugalmasságot és bővíthetőséget biztosít a rendszergazdák számára.

Július során pedig bejelentették a legújabb menedzsment blade-üket, a SmartWorkFlow-t, aminek köszönhetően ügyfeleik korszerűsíthetik a biztonsági működésüket és a megfelelőség magasabb szintjét érhetik el. Mindemellett bejelentették legújabb végpont biztonsági megoldásukat is, az Endpoint Security R72 biztonsági klienst, amely alkalmazza a WebCheck browser virtualizáló biztonsági technológiát (bejegyzés alatt lévő szabadalom), amellyel a vállalati PC-k megvédhetőek a web-alapú támadásokkal szemben. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a végfelhasználók életét, az Endpoint Security R72 OneCheck egyszeri hitelesítéssel elérhető valamennyi végpont-biztonsági alrendszer, miközben a VPN Auto-Connect egyszerűsíti a távoli hozzáférést.

Kulcsszavak: Check Point +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50