Vezetőváltás a Sony Ericsson-nál

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 17. 21:25

A Sony Ericsson hétfőtől Bert Nordberg-et, az Ericsson amerikai technológiai részlegének vezetőjét kérte fel vezérigazgatónak Dick Komimaya utódjául, aki még az év vége előtt nyugdíjazással távozik a cégtől.

A Sony és az Ericsson által 50-50 százalékban birtokolt mobilcég több negyedév óta veszteséges, globális piaci részesedése pedig mostanra 5 százalék alá zuhant, ami elemzők szerint elsősorban annak tudható be, hogy hiányoznak a most divatos készülékek a termékpalettájáról. A társaságnak ugyanis nemigen vannak teljes billentyűzetes okostelefonjai, és a teljes funkciós böngészők vagy a GPS navigáció sem szerepelnek hangsúlyosan a kínálatában. Az 53 éves Nordberg, aki jelenleg az Ericsson alelnökeként a vállalat kaliforniai Szilícium-völgyben található technológiai részlegét vezeti, már most komoly változásokat ígér a mobiltelefon-gyártó stratégiájában. Ez szerinte elsősorban új slágertermékek bevezetését jelenti, amelyekről egyelőre nem árult el részleteket, elemzők szerint azonban főként nyilvánvalóan okostelefonok lesznek, nem nélkülözve a ma divatos szoftverplatformokat és az érintőképernyőt. Nordberg emellett arra is ígéretet tett, hogy mindent megtesz azért, hogy a vállalat rövid időn belül ismét nyereséges legyen.

Szintén változást jelent a Sony Ericsson vezetésében, hogy az igazgatótanács új elnökeként október 15-étől Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója veszi át az Ericsson-főnök, Carl-Henric Svanberg helyét. Így a társaság élén megint csak a két tulajdonos egy-egy embere áll majd, ami megnyugtathatja a befektetőket abban a tekintetben, hogy a pletykákkal ellentétben egyik fél sem tervezi a másik kivásárlását a mobiltelefonos vegyes vállalatból.
 

Kulcsszavak: Sony Ericsson +céginfo CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50